Max (17) mag geen gin drinken, maar wel verkopen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Max Keerssemeeckers (17) heeft met zijn beste vriend een eigen ginhandel. Hartstikke leuk, alleen: Max is nog maar zeventien jaar oud. En mag dus eigenlijk niets drinken van wat hij verkoopt.

Van kleins af aan wist Max dat hij ondernemer wilde worden. ‘Het leek me gewoon heel leuk om volledig achter een product te staan. En dan daarmee rondrijden, doosjes in de kofferbak, bezoekjes doen en andere mensen blij maken. Om zo je brood verdienen, dat lijkt me geweldig.’

Toekomst

Toen hij zijn goede vriend Bart (20) een jaar geleden ontmoette, bespraken ze al snel hun toekomstplannen. Het leek hen geweldig om samen een bedrijfje op te richten. De vader van Bart is ondernemer. Hij vertelde hen op een avond dat hij benaderd was door een groot gin-merk, met de vraag of hij het in Nederland wilde gaan verkopen. ‘Toen vroeg hij aan ons of wij dat niet wilden doen.’ En dat zagen de jongens wel zitten. Er was alleen één probleem: Max is minderjarig, en dus mag hij geen zakelijke rekening openen.

Handlichting

Om die reden stapte Max, na veel uitzoekwerk, uiteindelijk naar de rechter. Die gaf hem een ‘handlichting’. Dat betekent dat hij voor de wet meerderjarig is zodat hij zijn handel kan opzetten. Op dit moment is Max bezig met de laatste papieren, over een paar weken kan hij met Bart de eerste bestelling plaatsen bij de gin-distilleerderij in het Engelse Edinburgh. De kennis over gin vergaarde hij al eerder, toen hij naar Engeland afreisde om hun zakenpartner te ontmoeten.

Druppels

Blijft er nog één probleem over: hoe weet je of het goede gin is, als je het zelf niet mag proeven? Max heeft daar een oplossing voor. ‘Tijdens proeverijen leggen ze soms maar een paar druppels op je tong. Dat is vaak al genoeg om een idee te krijgen. Je hoeft daar echt geen hele fles voor leeg te drinken. En de geur zegt ook heel veel.’

In december wordt Max 18, dan is hij gewoon meerderjarig en is dat proeven geen probleem meer. Eén keer raden hoe hij dat gaat vieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren