Schuld van Melle Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2017

Mel Wallis de Vries wint boekenprijs Jonge Jury

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

En de prijs van de Jonge Jury gaat naar... Mel Wallis de Vries! De populaire schrijfster mocht voor de vijfde keer de boekenprijs in ontvangst nemen. Haar boek Schuld is door jongeren uitgeroepen tot het beste boek van 2017.

Meer dan dertienduizend jongeren tussen de twaalf en zestien jaar brachten hun stem uit. Welk boek vonden zij écht de moeite waard? De drie genomineerden waren Kapot van Carry Slee, Haaieneiland van Rob Ruggenberg en Schuld van Melle Wallis de Vries.

Vijfde keer

Het laatstgenoemde boek bleek vandaag de winnaar. In Utrecht mocht Melle Wallis de Vries de prijs van de Jonge Jury in ontvangst nemen. Dat was niet voor het eerst de afgelopen jaren won ze al vier keer eerder met haar boeken Shock, Wreed, Klem en Vals. Samen met Carry Slee en Francine Oomen heeft ze de prijs nu het vaakst gewonnen.

Jonge Jury 1496845432

Zelfmoord

In Schuld bespreekt Wallis de Vries een heftig thema: zelfmoord. Op een school plegen enkele leerlingen kort na elkaar zelfmoord. Het blijkt een ongelukkige samenloop van omstandigheden, totdat de 16-jarige Tess een brief krijgt waaruit blijkt dat het misschien toch niet zo toevallig is. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren