Mikayla (22) met downsyndroom wint prijzen bij grote missverkiezing

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Marianne
Marianne
Lucieer

Mikayla Holmgren bewijst dat je je door niets of niemand moet laten tegenhouden om je dromen na te streven. Het 22-jarige meisje uit de Amerikaanse staat Minnesota deed dit weekend mee aan een grote missverkiezing in de Verenigde Staten. En dat terwijl ze het syndroom van Down heeft.

Mikayla mocht als eerste deelneemster met down ooit meedoen aan een verkiezing waarbij de mooiste vrouwen van een staat het tegen elkaar opnemen. 'Ik ben hier goed in omdat het mijn passie is', zegt ze tegen de lokale tv-zender KSTP. 'Het is heel leuk, hoe meer missverkiezingen ik doe, hoe trotser ik op mezelf ben. Dit is mijn droom.'

​Twee prijzen

Mikayla ging er niet vandoor met de kroon, wat de eerste prijs is, maar won wel twee andere prijzen: die voor beste karakter (de Spirit of Miss USA-award) en de 'director's award', een prijs die door de bazen van de verkiezing wordt toegekend. Om de prijs voor beste karakter te winnen, moesten vrienden en familie een brief schrijven over wat voor persoon Mikayla is. Eén van die brieven werd besproken op het podium. Daarin schreef een vriendin van haar dansles hoe vrolijk Mikayla is en dat ze niet verwacht dat mensen haar anders behandelen omdat ze het syndroom van Down heeft. 

De 'director's award' wordt gegeven aan de vrouw die eruit springt tijdens de verkiezingen. 'Iedereen houdt van haar, elke deelnemer, elke familie', zei een van de directeuren over Mikayla. Het publiek gaf haar dan ook een staande ovatie toen ze de prijzen in ontvangst nam.

De Amerikaanse zender ABC News maakte deze video van Mikayla tijdens de verkiezing:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Video: dat gaat vreselijk miss-verkiezing.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren