Favoriete serie

Misfits

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

De favoriete serie van Moos (14): Een vriend van mij had goede verhalen over Misfits gehoord. Toen we op Netflix aan het zoeken waren naar een film, zagen we de serie staan. Vanaf het eerste moment vond ik het hilarisch. Eigenlijk gek dat ze niet zo bekend is. 

Misfits gaat over zes Britse jongeren die allemaal een taakstraf hebben gekregen. Hun leven verandert dramatisch als ze door een mysterieuze storm allemaal superkrachten krijgen. Degene met het vreemdste accent, Kelly, kan gedachtenlezen. Onzekere loser Simon kan onzichtbaar worden. Op drugsgebruik betrapte hardloper Curtis kan de tijd terugdraaien. Mooie Alisha maakt op een of andere manier iedereen opgewonden bij lichaamscontact en Nathan weet niet wat zijn superkracht is maar hij is er zeker van dat hij er een heeft. 

In elke aflevering is er een probleem. Meestal komt iemand die door de mysterieuze storm ook superkracht heeft gekregen de boel overhoop gooien en raakt de groep erin verwikkeld. Ondanks dit duidelijke patroon is elke aflevering toch totaal anders. Bovendien komt er in het tweede seizoen nog een veel diepere verhaallijn bij. Waarover die gaat, verklap ik niet. Dat zou zonde zijn. Bij het vierde seizoen wordt het verhaal trouwens totaal anders. Minder leuk vind ik, maar nog wel leuk genoeg om de reeks helemaal af te kijken.
Nathan vind ik het grappigste karakter. Vooral het geniale acteerwerk van Robert Sheenan, de scherpe humor en zijn accent maken hem tot de echte aandachttrekker. Iedereen heeft trouwens een sterk accent. Dat geeft de jongeren een eigen persoonlijkheid. Ook Iwan Rheon (Ramsay Snow uit Game of Thrones) speelt erg goed als Simon. Misfits is geen bekende serie en juist daarom wil ik haar aanprijzen op deze plek. Het verhaal is echt origineel. Mensen met superkrachten, dat is misschien een cliché, maar niet zoals ze in deze serie worden gebruikt.

Misfits is een Britse komische sciencefictionserie.Ze telt vijf korte seizoen van maar zes of acht afleveringen. Vier jaar geleden won de serie een BAFTA, de belangrijkste Britse tv-prijs. 

Benieuwd naar alle eerdere favoriete series uit deze rubriek? Bekijk het complete archief hier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie