Oh help, Moederdag!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

Oh help, het is komende zondag alweer Moederdag. Op school maak je daarvoor natuurlijk al lang geen knutsel meer. Dus je moet thuis aan de bak. Met deze handige DIY's stel je jouw moeder zeker niet teleur. 

ontbijt

Ontbijt op bed

Het is misschien niet de meest originele verrassing, en ook niet voor alle moeders geschikt (want aargh, kruimels in het bed!) maar wel de meest simpele: het ontbijt op bed. Kopje koffie, gekookt eitje, vers sapje, croissant met jam en nog wat yoghurt met vers fruit erbij. Je kunt je natuurlijk nog wat extra uitsloven door pannenkoekjes te bakken (met blauwe bessen of bananen bijvoorbeeld) of zelf granola te maken. O ja, vergeet het lieve briefje niet waarin je jouw moeder vertelt hoeveel je van haar houdt. Maak dat trouwens de dag ervoor. Dan hoef je niet met je duffe hoofd over lieve woorden na te denken. Een nadeel aan dit cadeau: uitslapen is er voor jou deze zondag niet bij. Dus niet geschikt voor als je moeder een vroege vogel is. 

Credit Etsy

Blij plantje

Heeft je moeder groene vingers of is ze dol op groen in huis? Dan is dit het perfecte cadeau én het is zo gemaakt. Je hebt nodig: een leuk plantje, een effen pot in een lichte kleur, een watervaste stift... en een vaste hand. Teken op de pot een vrolijk gezichtje, plantje erin en klaar. Wedden dat je moeder net zo vrolijk kijkt als jij dit cadeautje aan haar geeft. 

Kralensnoer

Je hebt je moeder vroeger vast een verrast met een kralensnoer die je zelf ijverig had geregen. Die droeg ze nog ook! Waarschijnlijk krijg je haar nu niet meer zo ver. Maar rijgen kan nog steeds. Misschien heb je nog ergens wat strijkkralen in de kast liggen, of anders koop je ze voor weinig in de speelgoedwinkel. Je steelt stiekem de koptelefoon van haar telefoon en rijgt daar de kralen aan. Voilá, een kleurig maar vooral handig cadeau. Zo gaat je moeder er nooit meer per ongeluk met jouw koptelefoon vandoor. 
 

Kralenketting

Nou, vooruit. Je kunt het best nog eens proberen of je moeder een door jou gemaakte ketting wil dragen. Want dit is best een leukerd. En je hebt die strijkkralen nu toch in huis gehaald. Het is even puzzelen en tellen hoe je dat hartjes precies neerlegt. En ook de ketting eraan maken is een priegelwerkje maar het resultaat mag er zijn.

Bonnenboekje 

Dit cadeau is snel gefixt, maar let op: je zit er wel voor een poos aan vast. Want je moeder mag zelf bepalen wanneer ze jou die beloofde klusjes laat doen. Zet er geen dingen op waar je echt een grondige hekel aan hebt. Dan krijgt het cadeau zowel voor jezelf als je moeder een vervelende nasmaak. 

Anderen lazen ook: 7 excuses voor je vergeten Moederdag-cadeau.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten