Op Facebook is niet langer alles 'leuk'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Het wereldberoemde duimpje is niet meer alleen. Op Facebook kun je naast de vertrouwde 'like' nu ook een hartje of een emoji achterlaten bij een bericht. Hoe leuk is dat?

'Niemand komt aan ons duimpje!' Dat riep Facebook-baas Mark Zuckerberg een aantal jaar terug nog. Maar om alle berichten nou alleen maar 'leuk' te vinden, dat is ook wat eenzijdig.

Dode cavia? Like!
Want wat nu als je beste vriendin op Facebook plaatst dat haar cavia is overleden? Of dat je buurjongen gezakt is voor zijn rijbewijs? Dat verdient niet echt een 'like'...

Meer emoties
Daarom kent Facebook vanaf nu meer emoties. Je kunt kiezen uit 'geweldig', 'grappig', 'verbluft', 'verdrietig' of 'boos'. Op je smartphone moet je gewoon de like-knop langer ingedrukt houden. Op je desktop verschijnen de keuzes als je met je muis over de knop gaat.

Een grote verandering, vindt Facebook zelf ook. Daarom hebben ze de knoppen een jaar lang getest bij een groepje gebruikers. Die waren enthousiast. Nu is het aan ons om aan te geven: vinden we de verandering 'geweldig', zijn we 'verbluft' of juist 'boos'?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis nieuws-app of neem een proefabonnement op de papieren 7Days!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren