Favoriete serie

Orange is the New Black

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

De favoriete serie van Merijn (15): Mijn favoriete serie? Lastig kiezen. Inmiddels kijk ik er twaalf (whoopsie, ik laat me soms een beetje meeslepen). Als ik echt moet kiezen, vind ik Orange is the New Black toch wel de leukste. Waarom? Het is weer eens iets anders.

Een tijdje geleden kreeg ik thuis Netflix. Toen ik in het weekend moe was, besloot ik Orange is the New Black te gaan proberen. En ik vond het meteen geweldig! De serie gaat over Piper. Zij heeft vroeger voor haar toenmalige vriendin - drugssmokkelaar Alex - een koffer drugsgeld gesmokkeld. Het bleef bij die ene keer. Piper leeft inmiddels een comfortabel leven in New York met haar verloofde Larry. Maar dan moet ze voor deze zonde toch nog vijftien maanden de gevangenis in. Ze ontdekt al snel dat je daar heel makkelijk vijanden maakt en raakt steeds weer in de problemen. 

Wat het leuke is aan Orange is the New Black: je kunt om de serie lachen maar even later weer volledig gespannen voor de tv zitten. Die afwisseling maakt het leuk. De gevangenis is daarnaast net een high school. Het wemelt er van de groepjes: de gelovigen, hispanics, zwarten, blanken, de bejaarden en de groep van Red. Zij is het hoofd van de keuken en heeft in de gevangenis een soort familie opgebouwd. Ze is mijn favoriete personage omdat ze de meisjes en vrouwen die aan drugs verslaafd zijn helpt en hen als haar dochters beschouwt. Ze is een soort moeder voor hen terwijl ze het zelf ook moeilijk heeft. Elke aflevering kom je achter het verleden van één van de gevangenen en wordt ook een klein stukje van Pipers verleden ontrafeld. Dat maakt dat je blijft kijken. 

Bekijk de officiële trailer van seizoen 2:

Orange Is The New Black - Season 2 - Official Trailer

Orange is the New Black is een Amerikaanse serie van Netflix. Ze is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Piper Kerman. Er zijn nu twee seizoenen van elk dertien afleveringen. Een derde seizoen is aangekondigd.  

Benieuwd naar alle eerdere favoriete series uit deze rubriek? Bekijk het complete archief hier.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie