Pokémon GO-update: catchbonussen en makkelijker trainen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Speel jij nog Pokémon GO? Het aantal gebruikers duikt omlaag (en redacteur Jelger heeft 7 redenen waarom), maar maker Niantic heeft een nieuwe update uitgebracht. De verbeteringen moeten afhakers weer aan het spelen krijgen. 

Catch Bonus

De eerste toevoeging aan de Android- en iOS-update is de Catch Bonus. Deze bonus kun je ontgrendelen wanneer je veel van dezelfde soort Pokémon hebt gevangen. Hoe meer karakters je vangt, hoe groter de kans dat je daarna andere, zeldzamere beestjes kunt vangen.

Massatraining

Ook kun je voortaan zes Pokémon tegelijkertijd trainen in een gym. Dat kan alleen in een gym die al in bezit is van jouw team. Nu kun je nog maar één Pokémon tegelijk trainen, waardoor het trainen behoorlijk lang kan duren. 

Meer

En dan zijn er nog een aantal kleine verbeteringen. De Egg Incubator werkt bijvoorbeeld nauwkeuriger en bij het evolueren van een Pokémon hoef je nog maar 15 seconden te kijken naar een animatie. Handig voor wie z'n lucky eggs inzet. Ook zijn wat geluidsproblemen nu - als het goed is - verholpen, net als wat andere bugjes.

Wanneer?

De update is inmiddels in sommige landen al beschikbaar. Ook Nederland wordt de update elk moment verwacht.

143 keer naar de maan

Hoewel de interesse wellicht dalende is, is de populariteit van de app nog altijd gigantisch. En dat is te merken. Zo zijn Amerikaanse spelers gemiddeld 194 stappen per dag meer gaan zetten sinds ze met de game begonnen. Dat hebben onderzoekers van Microsoft Research berekend. Zij schatten dat het spelletje in totaal 144 miljard Amerikaanse stappen extra heeft opgeleverd. En dat zijn omgerekend 143 wandelingen naar de maan en weer terug.

En omdat al dat bewegen gezond is, is de levensverwachting van 25 miljoen Amerikaanse gebruikers ook nog eens verlengd met zo'n 2,83 miljoen jaar. De onderzoekers van Microsoft hebben voor die cijfers de gegevens bestudeerd van 31793 gebruikers. De wetenschappers merken wel op dat voor een langdurig gezondheidseffect de game eigenlijk een paar jaar lang gespeeld moet worden. 

Kun jij nog wel wat tips gebruiken om een nóg betere pokémonvanger te worden? Die vind je hier. Ben jij al een Pokémon GO-held? Dan is onze Pokémon-quiz vast een eitje voor je.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren