Kookrubriek

Spoedrecepten voor een spontane picknick

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

De zon schijnt eindelijk, het is nog steeds vakantie en je hebt honger! Het allerbeste moment dus voor een zomerse picknick. Maar dan wel nú want morgen kan het weer regenen!

Deze picknickrecepten heb je razendsnel gemaakt. Dus: verzamel je vrienden, pak een kleedje en plof neer in park. Of gewoon in de achtertuin natuurlijk.

Salade op een stokje

Nodig:
- Verschillende soorten groente. Bijvoorbeeld ijsbergsla, tomaatjes, paprika, wortel, komkommer of bleekselderij.
- Eventueel mini-bolletjes mozzarella of blokjes kaas
- Lange satéprikkers
- Een sausje dat je lekker vindt 

Bereidingswijze: Snij de groente in grote stukken en rij aan de prikkers. Klaar..! Extra lekker met een sausje erbij om in te dippen. 

 

‘Sushi’ van brood

Nodig:
- 5 boterhammen (liefst wit)
- Blikje tonijn
- Geraspte wortel
- Mayonaise

Bereidingswijze: Snij van de boterhammen de korstjes af en snij ze een beetje rechthoekig. Rol met een deegroller of lege fles de boterham zo plat mogelijk. Maak over de volle lengte van de boterhammen een soort vlag: bovenin een streep tonijn, daaronder geraspte wortel en onderop mayonaise. Rol dan die vlag zo strak mogelijk op. Begin aan de tonijnkant, dan plakt de mayonaise de boel mooi dicht. Snij met een scherp mes de rolletjes in ongeveer drie stukjes. Als je die op hun kant legt, is het net sushi!

Dipfeest

Nodig:
- Een grote metalen muffinvorm (of twee kleinere)
- Lekkere dingen
- dipsausjes, bijvoorbeeld hummus of tzatziki

Bereidingswijze: Verzamel zoveel mogelijk lekkere dingen uit de koelkast en keukenkasten en stop die in de holtes van de muffinvorm. In onze muffinvorm zitten bijvoorbeeld: tomaatjes, worteltjes, nootjes, zoute koekjes, bleekselderij, paprika, gedroogde cranberries, pretzels en komkommer. Hou twee holtes vrij voor sausjes. Lekker om in te dippen zijn bijvoorbeeld hummus of tzaziki. Maar je kunt ook zelf een sausje maken van bijvoorbeeld mayonaise met een scheutje ketchup en wat geperste knoflook. Of van een yoghurt met wat mayonaise en verse bieslook. Als je de holtes vooraf vult met papieren cupcakevormpjes, ziet het er extra vrolijk uit.

Pannenkoekentaart

Nodig:
1 pak kant en klare pannenkoeken (8 stuks)
1 bakje roomkaas
150 gram ham in plakjes
100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een pannenkoek op een bakplaat en besmeer hem met roomkaas. Leg er een nieuwe pannenkoek op en beleg die met plakjes ham. Ga door met om en om beleggen tot de pannenkoeken op zijn. Strooi de geraspte kaas over de bovenste pannenkoek en zet de taart in de oven. Laat in een kwartiertje de kaas bovenop smelten en lichtbruin worden. Laat de pannenkoekentaart afkoelen en snij hem in punten.

Supersnelle slush

Nodig:
- 1 leeg plastic waterflesje
- Limonadesiroop
- Water

Bereidingswijze: Vul het flesje voor ongeveer een kwart met siroop en verder met water. Zorg dat de fles niet helemaal vol zit (dan kan-ie knappen). Leg de avond ervoor in de diepvries. Haal de fles er vlak voor de picknick uit en knijp vlak voor het eten/drinken een paar keer in de fles om de slush een beetje te crunchen. Nog feestelijker met een rietje. Om het en beetje gezonder te maken, kun je de fles ook vullen met sap. 
Tip: zorg dat je een paar flesjes van deze slush al in de diepvries hebt liggen. Als het dan ineens picknickweer is, liggen ze gewoon al klaar

Choco-aardbeien

Nodig: 
- Aardbeien (liefst een beetje grote joekels)
- Ongeveer 100 gram chocolade
- Een lege eierdoos


Bereidingswijze: Snij met een scherp mesje het kroontje van de aardbeien en hol ze een klein beetje uit (dan kan er meer chocolade in!). Breek de chocolade in blokjes, doe het in een schaaltje en zet het één minuut in de magnetron op de hoogste stand. Goed doorroeren en daarna opnieuw een minuut op de hoogste stand. Weer doorroeren en nog nog een keer een minuut, in de magnetron net zolang tot de chocolade helemaal gesmolten is. Zet de aardbeien rechtop in de eierdoos, dan vallen ze niet om. Schep met een theelepeltje voorzichtig de chocolade in de holte van de aardbeien. Zet de eierdoos met gevulde aardbeien eventueel even in de koelkast om de chocolade sneller te laten stollen. In de eierdoos kun je deze ‘aardbeienbonbons’ heel makkelijk vervoeren.

 

Smaken deze recepten naar meer? In onze kookrubriek vind je nog veel meer ideeën! 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Test jouw kennis over gezond eten of 5x zelfgemaakte choco waar je blij van wordt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Kookrubriek
Kookrubriek
Kookrubriek