Stelling: 'Liever leuk werk dan een dik salaris'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Je zult er ooit aan moeten geloven: een baan zoeken. Het liefst wil je dan natuurlijk fantastisch werk waar je ook nog bakken geld mee verdient. Maar wat nu als je hiertussen moet kiezen? 'Dan liever leuk werk', zeggen de meeste jongvolwassenen, zo blijkt uit onderzoek.

De Tsechische onderzoeker Ondrej Palicka verzamelde gegevens uit 47 landen. Hij wilde onderzoeken wat jonge werknemers nou belangrijker vinden: leuk werk of een dik salaris. 

Uitdagende projecten
Zijn conclusie: Generatie Y vindt leuk werk belangrijker. Daarmee worden alle jongvolwassenen bedoeld die tussen 1980 en 2000 zijn geboren. 'Deze generatie wil steeds uitdagende projecten en houdt niet van één type werk', legt de onderzoeker uit aan Het Parool.

De uitkomst betekent niet dat de oudere generaties alleen maar een hoog salaris willen. Uit metingen, zoals van het CBS, blijkt dat ook zij interessant werk erg belangrijk vinden - misschien nog wel belangrijker dan veel verdienen. Toch blijken oudere werknemers in de praktijk vaak op hun plek te blijven zitten.

Vrij en gelukkig
Jongvolwassenen zouden een compleet ander idee over werken hebben dan de oudere generaties. 'Zij willen zich vrij en gelukkig voelen met interessant werk', stelt Palicka. 'Als zij dat niet meer ervaren, gaan ze op internet wel op zoek naar een andere plek. Dat vrije gevoel, dat is echt kenmerkend voor de nieuwe generatie.'

Wat denk jij: wil je later liever goed verdienen, of liever leuk werk hebben? Geef je mening en stem op onze poll!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten