Stream jij Taylor Swift straks via Swifties?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Taylor Swift en streaming, het is tot nu toe geen gelukkig huwelijk geweest. Ze staat niet op Spotify, en lag in de clinch met Apple Music. Volgens website TMZ heeft ze nu dé oplossing gevonden: een eigen streamingdienst.

TMZ weet te melden dat Taylor papieren heeft ingediend om een website te starten waar niet-downloadbare muziek moet worden aangeboden. De naam: Swifties. De Amerikaanse website trekt daaruit de conclusie dat Taylor Swift een eigen streamingdienst gaat beginnen.

Apple Music

Dat zou niet gek zijn, want om New Romantics, Wildest Dreams of Bad Blood te streamen, moet je bij Apple Music zijn. Eerst had ze nog ruzie met de streamingdienst over de betaling van artiesten, maar toen Apple haar wensen tegemoet kwam, ging Swift toch overstag.

Spotify

Op Spotify komen de Swift-fans er slechter vanaf. De zangeres is fel tegen het feit dat gebruikers Spotify ook gratis kunnen gebruiken – al horen ze dan wel reclame tussen de liedjes door – en dat daardoor de muziek min of meer wordt weggeven. Geen albums van Taylor op Spotify dus.

Terwijl de gebruikers daar wél op zitten te wachten. Dat blijkt wel uit het feit dat haar nieuwe nummer I Don’t Wanna Live Forever van de soundtrack van de film Fifty Shades of Grey, wat wél op Spotify te vinden is, meer dan 308 miljoen keer is gestreamed.

Swifties?

Wie weet kunnen al die fans straks dus terecht bij Swifties, voor hun dagelijkse dosis Taylor. Voor dat het zover is moet er nog wel veel gebeuren. TMZ staat bekend om sappige roddels en het kan dus ook zijn dat Swifties voor iets heel anders bedoeld is. Tot die tijd is er altijd YouTube, want daar zit de zangeres wél, om de liedjes te streamen.

Taylor Swift - Wildest Dreams

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren