Stuur een dakloze een kerst-sms'je

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Niet iedereen zit tijdens de kerst met een kalkoen voor z’n neus bij de familie. Om daklozen een hart onder de riem te steken, sms’ten politiewoordvoerster Ellie Lust (de van Wie is de Mol) en vicepremier Lodewijk Asscher maandag een kerstwens naar daklozen. En jij kunt dat ook doen!

‘Niet voor elk mens zijn de feestdagen warm, gezellig en veilig. Daarom een "hart onder de riem" van mij voor alle dak- en thuislozen! Hartelijke groet Ellie Lust.’ Dat schreef de politiewoordvoerder. Ook Asscher stuurde een opbeurend berichtje. Via het nummer 06-25122016 kan iedereen dat trouwens doen. 

Verstuurd naar daklozen

De berichtjes worden na ontvangst verspreid onder daklozen die zijn aangemeld bij een speciale sms-dienst. Normaal gesproken wordt die dienst gebruikt om daklozen te informeren over openingstijden van de opvang, extra bedden tijdens de vrieskou, een gratis maaltijd of een warme douche. 

De kerst-sms'jes zullen ook te zien zijn op schermen in opvangcentra van het Leger des Heils in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren