Hoofdredactioneel

Trouwen op je dertiende

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lotte
Stegeman

1, 2… 1, 2… 1, 2… En wéér drie kinderen getrouwd. Het is nogal lastig je er een voorstelling van te maken. Maar elke twee seconden trouwt er ergens op aarde een minderjarig meisje. Als je geen mensen kent in zo’n situatie - en zelf aan de andere kant van de wereld woont - is het behoorlijk moeilijk je voor te stellen hoe dat zou zijn.

Journalist Sanne de Boer ging naar Bangladesh, waar een op de drie meisjes al voor haar vijftiende getrouwd is. Zou jij daar wonen en ben je een meisje, dan was de kans dus aanzienlijk dat je nu al een man en wellicht ook een kind had. Was jij de dans ontsprongen, dan waren ongetwijfeld een paar van je klasgenoten wél de pineut.

Sanne sprak onder meer Ronjina, nu vijftien, die op haar dertiende al hoorde dat ze moest trouwen. En Keya (18), die wist te voorkomen dat haar zestienjarige buurmeisje werd uitgehuwelijkt.

Het blijft (gelukkig) ver-van-je-bed, trouwen op je dertiende. Maar lees je in de papieren 7Days van deze week over het 'wedstrijdje kindhuwelijken stoppen', dan komt het even behoorlijk dichtbij.

Elke week neemt Lotte in haar hoofdredactioneel een onderwerp uit 7Days of van www.sevendays.nl nog 's onder de loep.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Hoofdredactioneel
hoofdredactioneel
Hoofdredactioneel / dossier verkiezingen VS