Popcorn

Uitstellen is goed voor je creativiteit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Zwemmen na het eten is gevaarlijk. Wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel kloppen. Maar is dat altijd zo?

Als iets maar vaak genoeg beweerd wordt, denk je al snel dat het ook waar is. In deze rubriek onderzoeken we feiten en fabels.

Feit of fabel?

Door iets uit te stellen, presteer je beter omdat tijdsdruk creatief maakt. Een boekverslag schrijven, oefenen voor pianoles of een werkstuk maken voor school. Zijn er dingen die jij uitstelt omdat je er even geen zin hebt? Of omdat je bang bent dat je ze misschien niet kunt?

Hou je jezelf wel eens voor dat het juist goed is om op het allerlaatst aan de slag te gaan? Omdat je nét op het nippertje vaak de beste dingen doet of verzint. Onderzoekers keken of dat wel echt zo werkt. En wat blijkt? Voor goede resultaten, creatieve en originele ideeën zijn juist tijd én voorbereiding nodig. Door uitstellen ga je niet beter presteren.

Een fabeltje dus.

Anderen lazen ook: Fabels over de prik tegen baarmoederhalskanker.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden