Nieuwe update Pokémon Go: nieuwe gyms, Raid Bosses en muntjes

Update Pokemon GO: keert de gekte terug deze zomer?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Door de duinen rennen om een Blastoise te vangen of met wildvreemden een Snorlax omver battelen: we deden het vorige zomer zonder schaamte. Die Pokémon GO-gekte is inmiddels over, tot groot verdriet van de makers. Een nieuwe, grote update moet spelers ook deze zomer weer naar buiten lokken. Maar gaat dat lukken? 

De laatste grote update van Pokémon GO was in maart van dit jaar, toen meer dan tachtig nieuwe Pokémon uit de ‘tweede generatie’ het spel binnenwandelden. Vorige week is maker Niantic begonnen met het uitrollen van nieuwe functies, die deze week voor vrijwel alle gebruikers zichtbaar zijn. De grootste verandering zit ‘m in de gyms, waar Pokémon tegen elkaar kunnen vechten. 

Pokémon GO update: raid battles, nieuwe gyms en muntjes

In plaats van tien kunnen er nog slechts zes Pokémon worden gestald in de arena. En die moeten elk verschillend zijn. Ze kunnen, net als voorheen, door een ander team worden verslagen, maar ook verliezen de Pokémon langzaam hun motivatie om te vechten, net zo lang tot ze afdruipen. Met berries kun je de motivatie op peil houden, maar ja: dan moet je wel regelmatig langs de gym lopen. Met de vernieuwde gyms is het ook niet meer mogelijk om Pokécoins te claimen: die krijg je tegenwoordig automatisch. Hoe langer je Pokémon het volhoudt, hoe meer muntjes je krijgt. Dat pakt in veel gevallen gunstiger uit.

Eindbaas

De gyms, waarvan er ook meer zijn neergezet, zijn dus spannender en winstgevender. En dat is nog niet alles. Eens in de zoveel tijd kan er een raid boss verschijnen: een sterke en vaak zeldzame Pokémon-eindbaas. Eenmaal uit hun ei gekropen kun je, met maximaal negentien andere spelers, proberen deze sterke Pokémon te verslaan. En: te vangen! Want voor een Tyranitar moet je natuurlijk meer je best doen dan voor een Electabuzz (of, als je pech hebt, een Magikarp).

Pokémon GO update: raid battles, nieuwe gyms en muntjes

Legendarische zomers

De makers van Pokémon GO hopen met de veranderingen nieuwe spelers te krijgen, of dat teleurgestelde Pokétrainers de app toch weer gaan installeren. Slechts één op de tien trainers van het eerste uur zou nu nog actief Pokémon vangen. Toch is de app, met wereldwijd tientallen miljoenen spelers, nog altijd populair én winstgevend.

Maker Niantic voelt de druk om al die gebruikers tevreden te houden. Het wordt daarom ook een ‘legendarische zomer’, liet een van de makers in een interview weten. Fans horen daarin goed nieuws: eindelijk maken legendarische Pokémon, zoals Mewtwo en Zapdos, hun opwachting. Achter de schermen zou nog druk gewerkt worden aan andere features. Want wanneer kunnen spelers eindelijk tegen elkaar vechten? En wanneer zijn Pokémon uit de ‘derde generatie’ te vangen? De Pokémon-gekte is misschien minder massaal, maar nog altijd aanwezig.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren