netflix bijbaan

Verdien geld met series kijken op Netflix

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Ken je dat? Lig je lekker op de bank je favoriete serie te kijken, heb je steeds dat stemmetje in je achterhoofd: ‘Ga nou iets nuttigs doen!’. Dan hebben wij goed nieuws voor je. Netflix gaat kijkers betalen om films en series te ondertitelen. Iedereen die slaagt voor een online examen mag meedoen.

Spreek jij vloeiend IJslands én Japans? Jackpot! Voor 25,80 euro per minuut vraagt Netflix jou om series uit het koude land te vertalen voor de mensen in het Aziatische land. Geen zorgen, ben jij een ster in het vertalen van Engels naar Nederlands, dan verdien je 10,80 euro per minuut. Ook best een prima salaris.

Examen

Netflix heeft moeite om professionele vertalers te vinden. Dan moeten de kijkers zelf maar een handje helpen, zullen ze wel gedacht hebben. Helaas kan niet iedereen meedoen. Netflix heeft een examen gemaakt om de beste ondertitelaars te vinden. Het hele examen duurt 90 minuten.

Addertje onder het gras

Met deze bedragen heb je helemaal geen bijbaan meer nodig. Maar of Netflix echt zoveel geld aan jou gaat betalen kunnen we niet met zekerheid zeggen. Een oplettende vertaler vertelt aan RTL Z: ‘Ik ken eigenlijk geen ondertitelaars die de genoemde bedragen daadwerkelijk krijgen. Daarom wekt het op Facebook vooral veel woede op. In de meeste gevallen ligt het bedrag dat de ondertitelaar ontvangt veel lager. Er zijn ook mensen die vorig jaar een test hebben gedaan voor Netlfix en daar nooit meer iets op hebben gehoord.’ 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren