WATF: Festival alleen voor tieners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Blasterjaxx, Don Diablo, Julian Jordan en Lil’ Kleine. Op zaterdag 16 juli staan een hoop grote namen op We Are The Future in ArenaPark in Amsterdam. Een festival alléén voor jongeren tussen twaalf en zeventien jaar. 

Leuk hoor, dat festivalseizoen, maar ben je onder de achttien en houd je van Electronic Dance Music (EDM) dan heb je er niet veel aan. Want de meeste EDM-shows en festivals zijn vanaf achttien jaar. Gelukkig is daar We Are The Future, het eerste outdoorfestival voor jongeren.

Mitchel Bovenlander (25) is een van de oprichters. ‘Tien jaar geleden vonden we dat er voor jongeren te weinig viel te beleven op uitgaansgebied’, vertelt hij. ‘Je had school- en hockeyfeesten maar die waren nooit in de tofste disco’s van de stad. Toen hebben we de FRIS-feesten bedacht.’

Jonge fans
Nu komen de bedenkers dus met iets nieuws op de proppen. ‘EDM-feesten zijn altijd vanaf achttien’, zegt Bovenlander. Wel gaf dj Hardwell vorig jaar een show voor zijn jonge fans en Martin Garrix doet binnenkort hetzelfde. Maar een heel festival voor jongeren was er nog niet. De eerste editie van We Are The Future was vorig jaar oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Nu gaat het outdoor.

DJ-duo Manuel Broekman en Géza Weisz staan, net als de eerste keer op het programma. ‘Ik verwacht dat het publiek weer zo is als de vorige keer’, vertelt Weisz. ‘Dat was sensationeel!’ Hij vindt het belangrijk dat jongeren op hun vijftiende niet op een 18+-feest staan, waar ze niets te zoeken hebben, maar ‘dat er een feest is waar je tussen je leeftijdsgenoten veilig kunt feesten, dansen en zoenen’.

Dj-duo Géza Weisz (links) en Manuel Broekman

Drie podia
Op We Are The Future komen drie podia. Op de mainstage staan grote EDM-dj’s. Op de Eclectic Stage staan artiesten als Lil’ Kleine, Sevn Alias, DYNA en Manuel & Géza. En dan is er nog een Meet & Greet Area, waar je je favoriete artiesten kunt ontmoeten en mee op de foto kunt gaan (op de mainstage-dj’s na). Verder is We Are The Future niet heel anders dan een festival voor volwassenen, volgens Bovenlander.

‘Er komt een toffe show met licht, vuurwerk en attracties zoals een zweefmolen.’ Het meest trots is hij op het feit dat Don Diablo komt. ‘Die zit al heel lang in de dj-scene en is ook populair onder een jonge doelgroep.’ Ook BlasterJaxx en Dvbbs ziet hij graag pronken op de flyer.

Vereerd
Hoe reageerden die dj’s eigenlijk toen ze gevraagd werden voor een jongerenfestival? ‘Heel positief’, zegt Bovenlander. ‘Ze hechten veel waarde aan hun jonge fans, want die zijn het actiefst op social media en bij het downloaden van tracks. Maar live konden ze nooit iets terug doen. Tot nu.’ Dat beaamt ook Weisz. ‘Ik voel me zeer vereerd dat ik hiervoor geboekt ben.’

Kaartjes winnen
Lijkt het je wat om naar We Are the Future te gaan? Dat treft: we mogen 5x2 kaarten weggeven! Stuur vóór woensdag 13 juli om 14.00 uur een mailtje naar g.oldenburger@sevendays.nl en zet daarin je naam en leeftijd.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren