Welke kleren zijn 'schoon'?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Welke kledingmerken zijn duurzaam en hebben oog voor milieu, klimaat en arbeidsomstandigheden? Kortom, zijn 'schoon'? Stichting Rank a Brand houdt dat bij in een lijst. Daarop staan ruim honderd Nederlandse kledingmerken ingedeeld in labels van A (topmerk) tot E (houd je hand voorlopig nog maar even op de knip). Welke merken scoren goed? Dat vind je hieronder. 

Volgens Rank a Brand is 99% van de Nederlandse kledingmerken niet helemaal duurzaam. Vaak hebben bedrijven hun beleid rondom duurzaamheid niet openbaar gemaakt, waardoor je er volgens Rank a Brand vanuit kunt gaan dat ze het niet hebben. De meeste Nederlandse kledingmerken zitten in de slechtste categorie: E. Op de site van Rank a Brand kun je per merk bekijken wat merken, volgens de organisatie, wel en niet goed doen.

Rank a Brand komt tot deze lijst doordat vijftig vrijwilligers op sites en in rapporten hebben gelezen wat het duurzaamheidsbeleid van deze merken is. 

 

In de papieren 7Days lees je deze week meer over modemerken en hun 'duurzaamheidsscore'. Heb je nog geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten