Wie zijn de rijkste entertainers?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

Wie droomt van miljoenen op z'n bankrekening doet er goed aan zich in de wereld van de entertainment te storten. Zangers en acteurs kunnen elk jaar heel wat klinkende munten op hun bankrekening bijschrijven. Maar wie verdienen er het meest? Dat rekent het Amerikaanse zakenblad Forbes elk jaar uit. Opvallend is dat vooral mannen hun bankrekening goed spekken.

Forbes begint elk jaar in juni met het bijhouden van de kasboekjes van de sterren. Wat komt er vanaf dat moment tot twaalf maanden later in het laatje? Bij de Amerikaanse rapper Diddy was dat heel wat. Hij verdiende in een jaar tijd 130 miljoen dollar (zo'n 116 miljoen euro). Dat is vooral te danken aan zijn Bad Boy Family Reunion-tour, zijn kledinglijn en een wodka-merk waar hij zijn naam aan heeft verbonden. Op nummer twee staat Beyoncé met 105 miljoen dollar. Zou je bij haar vermogen ook dat van haar man Jay Z optellen, dan schieten ze hun goede vriend Diddy met gemak voorbij en komen ze uit op 147 miljoen dollar.

Schrijven

Dat je niet alleen met zingen veel kunt verdienen maar ook met schrijven, bewijst de nummer 3 op de lijst. Dat is J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-reeks. Al kwam het geld dat zij op haar bankrekening bij mocht schrijven niet van haar boeken maar van de verfilmingen daarvan. De eerste sporter op de lijst is de nummer 7 van Real Madrid. Met 93 miljoen dollar staat Cristiano Ronaldo op de vijfde plek. 

Cristiano Ronaldo foto AFP

Weinig vrouwen

Na deze top-3 is het wel zo'n beetje gedaan met de rijke vrouwen in de lijst. Er volgen er nog veertien van wie Kylie Jenner (19 jaar en een geschat inkomen van 41 miljoen dollar) de jongste is. Het verbaast Forbes zelf ook. 'Elk jaar zijn er maar een paar vrouwen die de lijst halen', vertelt Natalie Robehmed van Forbes aan de BBC. 'Er staan maar tien zangeressen op de lijst tegenover 27 zangers. Het laat zien dat vrouwen overal in de wereld ondergewaardeerd worden.' Er is bijvoorbeeld ook geen enkele actrice op de lijst te ontdekken terwijl er wel tien acteurs op staan. Al die acteurs profiteren enorm van de populairiteit van streamingsdiensten. De meesten verdienen hun geld met Netflix-deals.

Kylie Jenner foto AFP

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren