Favoriete serie

The Wire

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

De favoriete serie van Gerben (16) | Ik kijk heel veel series en toch heb ik één persoonlijke favoriet: The Wire. Er is geen enkele serie waaraan ik zo verslaafd ben geweest en waar de drang om verder te kijken zo groot was.

The Wire speelt zich af in Baltimore (VS). Je volgt de politie daar bij de bestrijding van drugscriminaliteit en tegelijkertijd zie je ook hoe de drugscriminelen te werk gaat. Toch maakt dat de serie niet voorspelbaar. Beide kanten van het verhaal worden volledig onpartijdig in beeld gebracht zodat je als kijker zelf een kant kunt kiezen. Deze aanpak maakt The Wire anders dan alle andere politieseries die op tv te zien zijn. Ook wordt er ieder seizoen een ander aspect van drugscriminaliteit behandeld. In het eerste seizoen gaat het om straathandel terwijl het tweede seizoen gaat over vrouwenhandel in de haven. 

The Wire heeft alles in huis wat een goede serie in huis moet hebben: goed uitgedachte personages en een sterke verhaallijn. Ook zijn de dialogen erg goed. Soms zijn ze zelfs vrij absurd. Het is niet een heel spannende serie en er gaan ook niet heel veel mensen dood. Maar ze zit wel vol onverwachte wendingen. Ik moet er trouwens wel bij zeggen dat er veel wordt gescholden in The Wire. Ze hebben het zelfs een keer voor elkaar gekregen om vier keer ‘fucking’ in één zin te gebruiken. Dat lukt mij echt niet. Ik stoor me daar verder niet aan. Eigenlijk went het heel snel. 

Dus: ben je op zoek naar iets nieuws, houd je van een rustige serie die wel erg verslavend is, dan zit je bij The Wire goed. Het is echt een serie die je bijblijft. Ik vind het jammer dat er geen nieuwe afleveringen meer van worden gemaakt. Al zijn ze ook op het goede moment gestopt. Het einde is wat abrupt maar toch perfect. Het is echt een aanrader. 

 

The Wire is een Amerikaanse politieserie van vijf seizoenen die van 2002 tot 2008 op de Amerikaanse tv te zien was. In Nederland was de serie via HBO en 13th Street te bekijken. 

 

Benieuwd naar alle eerdere favoriete series uit deze rubriek? Bekijk het complete archief hier.
 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie
Favoriete serie