Zieke Sabine (15) overspoeld met kaartjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

De zieke Sabine hoorde dat ze niet meer beter zou worden. Ze wilde nog één ding, en dat was een berg kaartjes in haar brievenbus. En dat heeft ze geweten…

Een jaar geleden werd er een zeldzame tumor in de hersenen van Sabine ontdekt. Meteen was duidelijk dat haar overlevingskansen niet groot waren. Toch was er een sprankje hoop: in het Amerikaanse Houston zou ze een behandeling kunnen ondergaan die haar zou kunnen genezen. Haar broer Sol besloot een online inzamelingsactie te organiseren. Hij is tv-presentator en wist zodoende veel aandacht van de media te genereren. Zijn actie was een enorm succes: het bedrag werd ruimschoots gehaald. Sabine vloog naar de VS en even leek het beter te gaan. Op social media leefden duizenden mensen mee.

Niet gelukt

Eind april bleek dat de kanker toch was gegroeid. Sabine schreef op haar Facebook dat ze daarom is gestopt met de medicatie. Ze slaapt veel, terwijl ze het liefst nog veel mensen wil zien. ‘Maar dat is best wel lastig, want dat zijn er een heleboel en dat kan ik niet zo goed aan. Ik zou het wel heel fijn vinden om nog een keer zo een hele grote bak lieve kaarten van heel veel mensen te krijgen.’

Volle huiskamer

En dat heeft ze geweten. Verschillende media plaatsten haar oproepje en binnen een paar dagen stond haar woonkamer vol met dozen vol kaarten, knuffels, ballonnen en bloemen. Sabine was stomverbaasd. Maar vooral: heel erg blij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren