Zo houd je je goede voornemens wél vol

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Beter je best doen op school, meer plannen en gezonder eten. Het zijn veel voorkomende goede voornemens. Hoe zorg je dat je ze volhoudt? Nou, met deze tips kom je vast een heel eind.

1. Wat wil je echt veranderen?
Gedrag veranderen is niet makkelijk, dus je moet het wel echt willen. Bedenk hoe belangrijk je nieuwe gedrag voor jou is en wat het je gaat opleveren.

2. Maak een planning
Een goede voorbereiding is het halve werk, of op z’n minst een kwart. Denk van te voren na over moeilijke momenten. Maak ook een planning!

3. Doe het samen
Vertel je voornemens aan anderen en probeer er samen in te slagen. Je komt makkelijker van de bank af als je samen gaat sporten dan wanneer je in je eentje naar buiten moet.


4. Heb vertrouwen
Hoe meer je erin gelooft dat het je lukt, hoe groter de kans dat je ook echt slaagt. En als het een paar keer gelukt is, groeit je vertrouwen dat je het volhoudt ook.

5. Wees niet te streng
Als een keer misgaat, is dat nog niet het einde. De dag erop kun je het gewoon opnieuw proberen!

6. Beloon jezelf
Gewoontes zijn gewoontes omdat ze fijn zijn. Dus zorg ervoor dat dat wat ervoor in de plaats komt ook wordt beloond met iets fijns.

7. Gebruik een app
Een app kan je helpen inzicht te krijgen in je gedrag. Daarmee zie je overzichtelijk hoe ver je al bent. Bovendien hebben apps vaak een functie waarmee je je score kunt delen met je vrienden, bijvoorbeeld via Facebook. Als je daarop likes krijgt, werkt dat ook belonend. Bekijk hier een lijstje met apps die je kunnen helpen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zo houd je je goede voornemens vol of Video: dit nummer helpt jou bij jouw goede voornemens

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten