pannenkoek
RAAR

Korte film gemaakt van pannenkoekenbeslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

In alles zit een verhaal. Dat bewijst de korte film Max’ reis naar de maan. Die is namelijk in zijn geheel gemaakt in de keuken. Elk shot is gemaakt van pannenkoekenbeslag in een koekenpan. 

In Max’ reis naar de maan zie je een jongetje vechten met een reus, surfen op een haai en in een raket door het heelal vliegen. Tot hij de laatste ronde pannenkoek bereikt: de maan. Zeshonderd pannenkoeken bakten de filmmakers, en op Instagram vragen mensen nieuwsgierig naar de making-off-video. Maar over het aantal mislukte pannenkoeken laten de makers niks los.

Pannenkoek

Klompen, kaas en…? 

Regisseurs Tom Wrigglesworth en Matt Robinson, die de film bedachten en opnamen, komen uit Londen. Daarmee helpen we direct een Hollands misverstand uit de wereld: pannenkoeken zijn echt niet zo Nederlands als we denken. Over de hele wereld worden ze gegeten, in allerlei soorten en maten. De dikke Amerikaanse pancakes en de dunne Franse crêpes ken je waarschijnlijk, maar in Oostenrijk, Polen, Finland en India hebben ze weer eigen varianten. En in Groot-Brittannië worden ze dus ook volop gemaakt.

Pannenkoekendinsdag 

Max’ reis naar de maan was op 25 februari klaar. Wereldwijd is dat Pannenkoekendag. Ook in veel Nederlandse steden, vooral die waar carnaval wordt gevierd, staan op die dag ieder jaar pannenkoeken op het menu. Die traditie stamt nog uit de tijd dat er vanuit het christelijk geloof van Carnaval tot Pasen gevast werd. Veertig dagen aten mensen niks. Dus op de vooravond van dat vasten, Vastenavond, moesten de eieren, het melk en de meel op. Anders zouden die maar bederven. En dat er een goede bodem gelegd moest worden voor die vier weken zonder eten speelde vast ook mee. De makers van Max’ reis naar de maan hebben voorlopig waarschijnlijk genoeg gehad.

Max's Journey to the Moon from Wriggles & Robins on Vimeo.

Anderen lazen ook: Nick (15) wint NK pannenkoeken eten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden