Hyves krabbelt weer op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

Respect voor Hyves! De sociaalnetwerksite, die eind 2013 zo goed als overleed en sindsdien verder gaat als spelletjessite, krijgt een opvolger met de naam Myves. Dat betekent een comeback van glitterplaatjes, krabbels in Comic Sans MS en de dansende banaan.

Lang werd gedacht dat het compleet getikte idee een vooropgezet plan was van Frans Bauer en zijn crew van Bananasplit, of dat alleen de Goldmembers extra informatie over dit geheime project zouden hebben. Maar inmiddels is het mogelijk om een profiel aan te maken. Over welke smileys terugkeren, wordt momenteel gestemd. Op Facebook.Webshop
Naast een manier om in touch te blijven met je vrienden, dient de site ook als webshop. Voor elke aankoop die wordt gedaan via een link op de homepage, gaat een klein bedrag naar de organisatie achter Myves. Met deze bijdragen hopen zij dat Hyves 2.0 in de lucht blijft. Al is het vrij lastig geld verdienen als de server er in het begin al steeds uit ligt...
Er zijn sterke twijfels of Myves een blijvertje is en of mensen het wel willen en gaan gebruiken. Want naast de bejaarde Antje en de leden van de Facebookpagina Hyves was leuk, die ook mogen stemmen over allerlei functies op Myves, lijken maar weinig mensen écht enthousiast over de wedergeboorte. Die er wat knullig en erg amateuristisch uitziet, overigens. 

Ingekakt
Hyves is niet internationaal zoals Facebook en Twitter en veel mensen vinden dan ook dat het ingekakte platform – dat in zijn laatste levensjaren vooral werd gebruikt door basisschoolleerlingen en mensen met een AOW-uitkering – z'n laatste adem allang heeft uitgeblazen.

Man Bijt Hond | Antje uit Enschede mist Hyves

Toch zijn er nog mensen in alle hoeken van het wijde web die Hyves wél weer willen gebruiken, blijkt uit het bericht Wil jij dat Hyves terugkomt?. Dit is bijna 4000(!) keer gedeeld – wederom op Facebook, dat dan wel – en de dag dat Myves online zou komen, bezweek de server direct. Kwam dit door de grote interesse, of is alles toch één grote grap?Wie Wat Waar?
Op dit moment werkt de site en volgens de Facebookpagina van Myves wordt er met man en macht nieuw leven in Hyves geblazen. Respecteer jij het dat Hyves weer omhoog probeert te krabbelen? Of vraag jij je ook af Wie Wat Waar het nog zal gaan gebruiken?

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren