foto Loes de Jong

Mag het licht uit?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Eén nacht per jaar is het ’s nachts in Nederland nog net een beetje donkerder dan andere nachten. Vannacht wordt voor de veertiende keer de Nacht van de Nacht gehouden. Op veel plekken gaan dan alle lichten uit. 

De Nacht van de Nacht is een samenwerking van verschillende natuurorganisaties. Met dit evenement, dat altijd gehouden wordt in de nacht waarop het wintertijd wordt, willen ze aandacht vragen voor 'lichtvervuiling'. Op veel plekken in Nederland is het nooit meer echt helemaal donker.

Kaarslicht

Ga je vanavond uit eten? Dikke kans dat het dan een diner bij kaarslicht wordt. De organisatie van de Nacht van de Nacht heeft alle restaurants in Nederland opgeroepen het licht te doven en kaarsen aan te steken. In 2017 deden 73 restaurants mee, dit jaar hopen de organisatoren op honderd zaken.

Maar het gaat niet alleen om restaurants. Ook in honderden gemeenten en bedrijven gaat het licht uit. Op meer dan zeshonderd plekken worden vannacht evenementen in het duister georganiseerd. Zo kun je zelf ervaren hoe mooi een donkere nacht kan zijn.  Of hoe eng natuurlijk. Het is tenslotte wel bijna Halloween...

 

Foto Johan van der Wielen

 Weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Kijk op: Nacht van de Nacht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden