AFP

Hamilton maakt neefje in jurk belachelijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Mensen zijn boos op Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij maakte in een video op social media zijn neefje belachelijk.

'Ik word er verdrietig van', zegt de Britse coureur waarna hij zijn neefje in een paars-roze jurk filmt. 'Heb je die gekregen voor Kerstmis? Waarom heb je dat gevraagd? Jongens dragen geen prinsessenjurken!'

Lewis Hamilton MOCKS Nephew for wearing a Christmas Dress!

De video wordt de Britse wereldkampioen niet in dank afgenomen. Veel van zijn volgers op social media reageren woedend. De meesten vinden dat de jongen zelf moet bepalen wat hij draagt. Vanwege alle ophef heeft Hamilton de post verwijderd. Ook ziet-ie inmiddels zelf in dat het onhandig is wat hij zei.

Diepste excuses

'Ik bedoelde er niets kwaads mee en ik wilde helemaal niemand beledigen. Ik vind het prima dat mijn neefje zichzelf durft te uiten, zoals we dat allemaal moeten kunnen. Mijn diepste excuses voor mijn gedrag, ik realiseer me dat het onacceptabel is om wie dan ook te marginaliseren of te stereotyperen. Ik heb altijd het standpunt gehad dat iedereen moet leven zoals hij of zij wil. Ik hoop dat mij deze misstap wordt vergeven.'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Verstappen wint Formule 1, Hamilton wordt kampioen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren