BNNVARA

Hoe zit het nu met die petitie van Tim Hofman?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het Kinderpardon in Nederland moet anders, vindt #BOOS-presentator Tim Hofman. Een maand geleden kwam hij met een docu én een petitie. Hoe staat het er nu voor? Drie vragen en antwoorden.

1. Hoe zat het allemaal ook al weer?

Al jaren is er kritiek op het Kinderpardon (een regel om ervoor te zorgen dat minderjarige asielzoekers die al jaren in Nederland wonen, hier kunnen blijven), maar door de docu Terug Naar Je Eige Land van Tim Hofman was het vorige maand weer overal in het nieuws. De #BOOS-presentator sprak in zijn film met vijf van de ongeveer vierhonderd minderjarige asielzoekers in Nederland, die voor het Kinderpardon in aanmerking zouden moeten komen. Ook ging hij langs bij politici om te vragen waarom de kinderen niet mogen blijven. Tim Hofman maakte niet alleen een documentaire, maar startte ook meteen een petitie.

2. Waarom? Wat zou er anders moeten?

De presentator heeft kritiek op het Kinderpardon en pleit voor een beter immigratiebeleid. Tot dat er is wil hij dat de regel wordt aangepast en dat er "een Kinderpardon dat wél werkt" komt . Tim Hofman: 'Zelfs snel het land uitgezet worden is beter dan na vijf, zes, tien jaar je hele leven vaarwel te moeten zeggen. Maar totdat Den Haag zijn zaakjes op orde heeft, willen wij een ruimer Kinderpardon', zo liet hij een paar weken geleden weten. De actie werd een dikke hit. Ongeveer 250.000 mensen hebben de petitie ondertekend.

3. Wat gaat er met de handtekeningen gebeuren?

Komende dinsdagmiddag gaat Tim Hofman naar Den Haag om daar zijn petitie symbolisch te overhandigen aan de Tweede Kamer. Dat doet hij samen met drie van de asielzoekers uit de documentaire. Alle politici zijn uitgenodigd om de petitie in ontvangst te nemen. De presentator hoopt met de handtekeningen het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Net als het eerdere bezoek aan de Tweede Kamer, wordt ook de overhandiging gefilmd. Deze beelden verschijnen donderdag op het YouTube-kanaal van #BOOS.

BNNVARA

Anderen lazen ook: Sehran en Warduhi zitten 'opgesloten' in een kerk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren