Examenstunt uit de hand gelopen

7 totaal uit de hand gelopen examenstunts

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Een rookbom, gooien met meel en eieren, vuurwerk of ander gedoe waarbij de politie ingrijpt. Het lijkt alsof die eindexamenstunts niet meer bestaan. Toch loopt het soms nog flink uit de hand...

IJburg College (2017): Lokalen vol meel en eieren

Meer dan tweehonderdduizend vmbo-leerlingen zijn op dit moment bezig met hun eindexamens. Daar horen natuurlijk examenstunts bij! Een groepje leerlingen uit vmbo-4 van het IJburg College in Amsterdam mocht maandag na schooltijd de school al 'een beetje verbouwen'.

Scholieren opgepakt na examenstunt IJburgcollege

Dat 'beetje' waren de leerlingen alleen vergeten. Lokalen waren besmeurd met meel en eieren, een deur was uit een wc gehaald en plafondplaten lagen op de grond. Toen de school dinsdagochtend de politie erbij haalde leidde dat tot een opstootje. Twee leerlingen die zich verzetten zijn meegenomen. In totaal zouden tien scholieren verantwoordelijk zijn voor de chaos.

De Rietlanden (2016): Een terroristische aanslag?

Met bivakmutsen op stormden de eindexamenleerlingen de aula van De Rietlanden in Lelystad binnen. Ze gooiden rookbommen naar binnen, om vervolgens snel weg te rennen. Dit tot grote schrik van een groep eersteklassers, die nietsvermoedend zat te lunchen. 'Help, een terroristische aanslag!', dachten zij, terwijl het brandalarm loeide. Het bleek gewoon een heel, héél slechte grap te zijn.

Alphen aan de Rijn (2016): Cowboys versus politie

'Attentie attentie, in het park is een jongeman gesignaleerd met een revolver.' Die melding kreeg de politie in Alphen aan de Rijn vorig jaar. In het park troffen ze een groep scholieren, verkleed als cowboys aan. De revolver bleek nep te zijn, de waarschuwing die de politie de jongeren gaf was daarentegen bloedserieus.

Maartenscollege (2016): Er staat wat water in de gang...

Nog voor de eindexamenstunt op het Maartsencollege in Haren goed en wel was begonnen, werd-ie al afgelast. Leerlingen hadden 's ochtends het briljante idee opgedaan om de kranen in de wc's wagenwijd open te zetten. De halve school lag bezaaid met toiletpapier. In plaats van een vrolijk feest werd er de hele ochtend schoongemaakt

Valuascollege (2015): Vaseline op de trappen

Op de 'stuntdag' van het Valuascollege in Venlo maakten de eindexamenleerlingen het in 2015 iets te bont. Ze hadden de deuren gebarricadeerd met stoelen, de gangen stonden onder water en op de trappen was vaseline gesmeerd. De school was daarom 'niet meer veilig' en alle leerlingen mochten naar huis. 

Stedelijk College (2015): Een sprinkhanenplaag

Vier jongens van het Stedelijk College in Eindhoven wilden nog wel een extra stunt organiseerden. En dus smeerden ze de gangen van de school in met ketchup, meel en eieren. Ook werden er sprinkhanen losgelaten. De school was niet blij met deze plaag: de politie voerde de jongens uiteindelijk af.

Agenieten College (2015): 'Waag het niet met carbid!'

De school had de eindexamenleerlingen al gewaarschuwd: waag het niet om bij school carbid af te schieten met melkbus. Vier leerlingen van het Agenieten College in Zwartsluis trokken zich er niets van aan en schoten erop los. De politie pakte de vier jongeren daarom op.

Anderen lazen ook: De 30 grootste struggles tijdens je examens.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten