jvhj2019

De genomineerden voor Jongere van het Jaar 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Hoe verschillend de genomineerden voor de Jongere van het Jaar-award ook zijn, ze hebben dit jaar allemaal iets bijzonders gepresteerd. We stellen de zeven kanshebbers graag aan je voor!

Emre Hoogduijn (18)
Emre

Emre valt op jongens en vertelde dat aan zijn familie op pakjesavond 2017. Vóór die tijd had hij het niet aan zichzelf willen toegeven. Het idee dat het eigenlijk niet kon, vanwege zijn deels Turkse komaf, zat te diep. Maar als Emre eerder een (niet-westers) voorbeeld had gehad, was hij misschien al veel eerder uit de kast gekomen. Daarom helpt hij nu andere jonge LHBTI+’ers. Via social media kunnen ze met hem in gesprek gaan. Je leest hier meer over Emre.

Ambrien Moeniralam (17)
Ambrien

‘Hey schatje, kom 's naar hier’, ‘Ik zou jou doen’ of ‘Mooi rokje’. Ambrien (17) uit Amsterdam verzamelt intimiderende opmerkingen en tekent die later met stoepkrijt op straat. Op Instagram plaatst ze daar foto’s van. Het is niet oké dat zulke dingen worden geroepen, vindt ze, en dat wil ze zoveel mogelijk mensen laten weten. Ambrien haar verhaal lees je hier.

Stijn Warmenhoven (18)
Stijn

Stijn bracht tienduizenden jongeren op de been als hét gezicht van Youth for Climate, de klimaatbeweging die hij met medescholieren begon. Het doel: het klimaat op de (politieke) agenda, en wel NU! Meer over Stijn lees je hier.

Sara Dol (18)
Sara

Sara werd uitgeroepen tot Beste TikTokker. Ze mocht toffe artiesten interviewen, won een Best Social Award, bracht een boek uit en mocht haar favoriete artiest, Shawn Mendes, ontmoeten. Lees hier meer over Sara.

N'ketia Seedo (16)
Nketia

N'Ketia verraste zichzelf én de wereld door medaille na medaille te winnen met sprinten. Ze ging naar het EK onder de 20 in Zweden voor de ervaring, maar brak haar eigen record en werd tweede. Sinds september traint ze in Papendal om mee te mogen naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio met het damesestafetteteam. Omdat ze dit jaar zo hard heeft gelopen, is er een deur opengegaan. Meer over N'Ketia lees je hier.

Shahine El-Hamus (19)
Shahine

Shahine speelde de sterren van de hemel in de bioscoopfilm De Belofte van Pisa. De goede recensies en uitverkochte zalen had hij niet durven dromen. De opnames voor een nieuwe Videoland-serie waarin El-Hamus de hoofdrol speelt zijn net begonnen. De serie is pas volgend jaar te zien. Nu al meer lezen over Shahine? Je vindt zijn verhaal hier.

Stien den Hollander (18) 
Stien

Stien den Hollander stond als rapper S10 op grote podia en brengt een eigen album uit. Ze stond al in Carré, had twee eigen grote shows in de Melkweg en Paradiso en stond in AFAS Live in het voorprogramma van Kraantje Pappie. Lees hier meer over Stien.

De één strijdt voor het klimaat, de ander helpt niet-westerse jongeren met hun coming out. Benieuwd wie kans maken? Hier vind je alle verhalen van de genomineerden dit jaar. En wist je al dat jij bepaalt wie er wint, dat doe je door hier je stem achter te laten!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren