Dylan Haegens

Dylan Haegens wil jongeren met problemen helpen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Ben je vaak in paniek of zit je helemaal niet lekker in je vel? Heel erg vervelend, dat weet ook Dylan Haegens. De populaire youtuber wil jongeren met psychische problemen gaan helpen.

Samen met zijn vriendin Marit Brugman heeft hij daarvoor een stichting opgericht: Durf Te Vragen.

Snel hulp vragen

Dylan en Marit vinden het belangrijk dat jongeren met psychische problemen snel hulp vragen. 'Praat erover! Je hoeft je er niet voor te schamen', zegt Dylan daarover. Op de website van hun stichting is informatie over de problemen te vinden. Ook lees je daar hoe je hulp moet zoeken.

Allebei ervaring

Dylan en Marit zijn allebei ervaringsdeskundige als het gaat over psychische problemen. Marit vertelde vorig jaar over haar eetstoornis anorexia en Dylan kwam er woensdag voor uit dat hij last heeft gehad van een angststoornis. 'Ik merkte dat ik niet meer op reis durfde', zegt hij daarover. Bekijk hier de hele video:

IK HEB EEN ANGSTSTOORNIS? LANCERING EIGEN STICHTING!

Stichting Durf Te Vragen - uitlegvideo

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wachtlijsten psychische hulp voor jongeren, waarom is dat? of Het beste van YouTube: Dylan Haegens.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren