Carnaval

Klaas (18) is klaar voor nieuw carnavalsseizoen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Carnaval, dat is toch pas over een maand of vier? Klopt, toch gaat het nieuwe carnavalsseizoen vandaag al van start. Klaas uit Venray (tweede van links op de foto) staat in de startblokken.

Elf november om elf over elf ’s ochtends (11-11 11:11) barst het gloednieuwe carnavalsseizoen los. ‘Op meerdere plekken in Limburg zijn er feesten, maar de grootste is op het Vrijthof in Maastricht. Vorig jaar waren kwamen er zo’n twintigduizend mensen op af’, vertelt Klaas (18), die zelf ook van de partij is.

Verrékkes Moj

'Ik maak deel uit van de zanggroep Verrékkes Moj. Vorig jaar wonnen we de jaarlijkse tienerwedstrijd voor het beste carnavalsnummer, daarom mogen we zondag optreden. Heel bijzonder! De afgelopen jaren was ik in Maastricht als feestvierder en nu staan we tussen de crème-de-la-crème van de carnavalsartiesten.'

Vastelaovend

De komende maanden zijn volgens Klaas bedoeld om iedereen op te zwepen voor carnaval. ‘Of eigenlijk Vastelaovend, want zo noemen we het in Limburg. In sommige plaatsen wordt prins carnaval uitgeroepen, er zijn cd-presentaties van carnavalsartiesten en een aantal verenigingen viert een jubileum’, somt hij op. ‘In december ligt alles een beetje stil vanwege de feestdagen, maar daarna gaat het weer los.'

Saamhorigheid

'Wat ik er het allerleukst aan vindt? Dat je bij wijze van spreken helemaal alleen op stap kunt gaan. Je praat met iedereen, want het is één grote saamhorigheid. Daar kijk ik echt al naar uit, maar dat geldt ook voor alle optredens die we met Verrékkes Moj gaan doen', besluit de feestvierder.

Anderen lazen ook: Carnaval voor beginners.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren