Instagram Billie Eilish @wherearetheavocados

Zeven dingen die je moet weten over Billie Eilish

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Zangeres Billie Eilish is één van de meest gestreamde artiesten van het moment, heeft miljoenen fans en is nog maar zeventien. Afgelopen weekend lagen haar fans in de rij voor TivoliVredenburg in Utrecht om de beste plek bij haar concert te bemachtigen. Zeven dingen die je over deze rijzende superster moet weten.

1. Ze werd geboren als Billie Eilish Pirate Baird O’Connell en groeide op in het Amerikaanse Los Angeles, waar ze thuis les kreeg van haar ouders. 

2. Omdat Billie nogal een schreeuwlelijk was die precies wist hoe ze alles wilde, dacht haar moeder dat ze later regisseur zou worden.

billie eilish
3. Haar doorbraak in 2016 ging min of meer toevallig. Ze schreef samen met haar broer het nummer Ocean Eyes en zette het op SoundCloud. Eigenlijk bedoeld voor haar dansleraar, die een liedje nodig had voor een dans. Maar nadat een muziekblog het oppikte, werd het een regelrechte hit en Billie sleepte een platencontract binnen.

4. Billie heeft een bloedhekel aan lachen. 'Het geeft me een zwak en machteloos gevoel', zegt ze daarover. Dat is dus de reden dat je haar vaak nogal sip op Insta ziet staan.

5. In haar video van when the party's over zie je haar tranen huilen van zwarte inkt. De inspiratie daarvoor kreeg ze van een fan, die haar een zelfgemaakte tekening gaf met daarop Billie met zwarte tranen afgebeeld.

6. Ze is vegan. Maar haar Insta-naam @wherearetheavocados komt van het tijdperk daarvóór, toen ze thuis een kaastosti wilde maken en de avocado's op waren. 'WHERE ARE THE AVOCADOS??', schreeuwde ze door een leeg huis. Daarna moest ze giechelen en leek het haar wel een grappige username.

7. De zangeres heeft schijt aan alles en iedereen. Ze wil koste wat kost niét zoals alle anderen zijn, want dat is gewoon ontzettend boring. Vandaar ook haar blauwe haren en opvallende baggy kleren.

Billie Eilish - When the party's over | 3FM Exclusive | 3FM Live

Reken er maar op dat je meer van deze dame gaat horen. Eind maart komt haar eerste album uit én er komt een festivalzomer (Lowlands) aan. En in onze krant (verschijningsdatum 1 maart 2019)kun je een uitgebreid profiel van haar lezen.

Anderen lazen ook: Zeven dingen die jij wil weten over Merol.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren