expeditie next

Dit mag je niet missen op Expeditie Next

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Voor wetenschapsfestival Expeditie Next heb je geen surivalkit nodig. Je oren en ogen openhouden en zo nu en dan je handen uit je mouwen steken is genoeg. Dit festival - dat op 2 mei in de Maassilo in Rotterdam wordt gehouden - heeft een bomvol programma. Wat mag je zeker niet missen?

Op Expeditie Next is van alles te doen: van een fitheidstest tot een plastic soepspel. Maar nog leuker is zelf dingen maken. Bij Future Food Formula ontwerp je je ideale groente. Je bepaalt alles: de kleur, de smaak én het formaat. Ook bij Smart City Scenario’s neem jij het heft in handen. Samen met experts en illustratoren creëer je de toekomstvisie van jouw stad. Bedenk zelf oplossingen voor zaken als de toenemende criminaliteit en ongezonde voeding op scholen.

Oren open

Tijdens het festival worden veel interessante praatjes gehouden. Zo neemt astronaut André Kuipers die je mee op ontdekkingsreis door de ruimte. Bij dit onderdeel hoef je niet alleen je oren open te houden, ook je mond mag open want na afloop mag je hem alles vragen. Youtuber Dylan Haegens gaat samen met hoogleraar Esther Roozendaal in gesprek over reclames in YouTube-video’s. Kun je zoiets nog herkennen en waar ligt de grens? Tijdens dit gesprek leer je van alles over sluikreclame en de Social Code van youtubers.

Ogen open

Een blik op de toekomst mag bij een wetenschapsfestival natuurlijk niet ontbreken. Hoe ziet ons voedsel er over vijftig jaar bijvoorbeeld uit? Kweekt iedereen dat dan zelf en eten we dan nog wel vlees? In Future of meat krijg je verschillende scenario’s voorgelegd en kun je kiezen waar volgens jou de toekomst van ons voedsel ligt. In de Nano Supermarket, een winkel voor producten uit de toekomst, vind je nieuwe technologische snufjes die over tientallen jaren misschien wel gewoon in de supermarkt liggen. Zie je jezelf al lopen met een Google Neus of een Twitter-implantaat? En zelfs het daten gaat op de schop tijdens Expeditie Next. Bij ‘DNA-daten’ leer je van alles over het matchen van twee vrijgezellen aan de hand van DNA en persoonlijke eigenschappen. Nog niet uitgedatet? Dan kun je ook speeddaten met robots. Er valt genoeg te ontdekken dus!

Expeditie Next Op 2 mei in de Maassilo in Rotterdam. www.expeditienext.nl.

Anderen lazen ook: Deze 4 kunstmusea - gratis voor jongeren - moet je bezoeken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren