fifa amateurs en profs

Amateurs en profs strijden om eDivisie Cup

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Speel jij graag een potje FIFA? Dan gaat dat er voortaan een beetje anders aan toe: vanaf vandaag strijden niet alleen profvoetballers meer om de titel van de landelijke competitie. Ook amateurs mogen voortaan mee doen!

Het nieuwe toernooi is een aanvulling op de al bestaande eDivisie van het FIFA-spel, waarin alleen professionele spelers van EreAmateurs en profs het tegen elkaar opnemen. In de KPN eDivisie Cup komen amateurs ook in aanmerking voor een plekje op het (virtuele) veld. Het is daarmee het eerste open FIFA-toernooi van Nederland. 

Marc Rondagh van de Eredivise legt uit: 'Het was een lang gekoesterde wens van ons om de eDivisie open te stellen voor de FIFA community. Met deze eDivisie Cup krijgen FIFA-fans de kans om zich niet alleen met vrienden en andere voetbalfans te meten, maar ook met de beste spelers van Nederland. De KPN eDivisie Cup kan een opstapje zijn naar een carrière als esporter in de eDivisie.'

Champions League

Het nieuwe toerinooi beslaat vijftien wedstrijddagen en is te spelen op de PlayStation 4. De voorrondes en de kwalificaties zijn in januari, februari en maart waarin amateurs het online tegen elkaar opnemen. In deze voorrondes start iedereen op hetzelfde niveau. Op basis van hun uiteindelijke score in de voorrondes worden deelnemers in de kwalificatieronde in verschillende divisies ingedeeld. Dat gebeurt op basis van de definitieve score in de voorrondes. De beste spelers - van iedere divisie - gaan door naar de offline finalerondes, waar dus ook de profs van de Eredivisieclubs instromen. Een misstap kan fataal zijn, want wordt er verloren van een van de amateurs dan ligt die speler er meteen uit.

De winnaar van de cup krijgt twee eersteklas tickets voor de Champions League-finale op zaterdag 1 juni in Madrid, inclusief een compleet verzorgde reis. En de beste amateurspeler wordt persoonlijk voorgesteld bij alle eDivisieclubs. Inschrijven kan tot en met 23 februari 14.00 uur op.

Anderen lazen ook: eSporter Tony Kok na twee dagen al PSV'er af.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren