ANP - Duncan Laurence

De 7 grootste Songfestival-concurrenten van Duncan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Duncan Laurence en het Eurovisie Songfestival. Het lijkt een gouden combi. Ook al is er nog niets gewonnen, 'we' staan er als Nederland uitstekend voor.

Volgens kenners maakt de 25-jarige zanger van Arcade het meeste kans op de overwinning in Tel Aviv, waar het Songfestival dit jaar wordt gehouden. Een groot compliment natuurlijk, maar laten we vooral niet op de zaken vooruitlopen want er zijn nog 25 acts in de race. Een paar andere kanshebbers op een rij:

1. Sergey Lazarev - Rusland

Op 'onze' Duncan na, is hij de grote favoriet voor de eindoverwinning. Zelfs nog voor duidelijk werd welk nummer Sergey zou gaan zingen, werd-ie als kanshebber genoemd. Dat heeft ermee te maken dat de Rus in 2016 ook al meedeed aan het Songfestival. Hij eindigde toen als derde.

2. Luca Hänni - Zwitserland

Deze deelnemer weet hoe het is om een grote wedstrijd te winnen, want in 2012 deed-ie dat al bij Deutschland sucht den Superstar. Niet zo'n fan van Luca's nummer? Misschien dat z'n looks voor extra stemmen gaan zorgen. De 24-jarige zanger werkt namelijk ook als model.

3. Mahmood - Italië

Het was even schrikken voor zijn fans, toen deze week bekend werd dat Mahmood (26) ziek was geworden. Of de Italiaan op tijd fit is of niet, Duncan maakt zich een beetje zorgen: 'Ik ben het bangst voor Italië', zei hij bij Radio 5. Hij noemt Mahood een 'heel goede artiest' en vindt het nummer ook 'heel goed'.

4. John Lundvink - Zweden

Nog een knappe jongeman met een favorietenrol. Als vertegenwoordiger van een groot Songfestivalland - al een aantal keer kreeg Zweden de meeste punten - wordt er natuurlijk al extra op je gelet. En terecht, want de kenners weten het zeker: deze John gaat veel punten scoren.

5. Tamta - Cyprus

Een zangeres voor de verandering. Tamta komt uit Georgie, maar vertenwoordigt een ander land: Cyprus. Vorig jaar haalde het land de tweede plek, ook met een zangeres uit een ander land. Misschien iets met never change a winning team - of strategie, in dit geval.

6. Chingiz - Azerbeidzjan

Nog zo'n topper. Hij viel in aanloop naar het Songfestival niet echt op, maar bij de repetities van afgelopen week wel. Pieken op het juiste moment, dat kan deze Chingiz wel. Volgens kenners zijn de kansen voor deze 28-jarige zanger flink gestegen. We will see!

 

7. Hatari - IJsland

Je moet ervan houden, maar ook IJsland hoort bij de favorieten. Hatari is een opvallende mannengroep, zo tussen de rest van het lijstje. Maar de afgelopen jaren hebben er wel meer opvallende artiesten meegedaan. Het nummer klinkt niet zo vrolijk en dat is-ie ook niet. Haat zal zegevieren, betekent de titel.

Anderen lazen ook: Hoe zit dat met vriendjespolitiek op het Songfestival? of: Songfestival-inzending van Duncan valt in de smaak.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren