spice Girls

13 dingen die je niet wist over de Spice Girls

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Grote kans dat je al hebt gehoord dat de Spice Girls weer op tournee gaan! Op de planning staan 13 shows in Groot-Brittannië. Wij verzamelden 13 feiten die je nog niet wist over deze meidenband.

1. Het begon allemaal met een oproep in een tijdschrift in 1993. Daarin stond: ‘Ben je tussen de 18 en 23, kan je zingen en dansen en ben je streetwise, outgoing en ambitieus?’

2. Toen de meiden hun eerste platencontract binnensleepten, trok Victoria haar ondergoed uit en gooide dat uit een taxi om dat te vieren.

3. De Spice Girls vroegen Tony Blair, de toenmalige premier van Groot-Brittannië, of hij in de clip van Wannabe wilde figureren. Hij bedankte vriendelijk.

via GIPHY

4. Bijnamen Posh, Ginger, Scary, Sporty en Baby werden niet door de meiden zelf, maar door muziektijdschrift Top of the Pops bedacht.

5. De Spice Girls droegen altijd betaalbare kleding, zodat hun tienerfans zich met ze konden identificeren.

6. Zowel Mel C als Geri had een eetstoornis tijdens het hoogtepunt van hun succes. Het was de moeder van Posh die hun manager belde om te zeggen dat de meiden het rustiger aan moesten doen.

7. Tijdens de opnames van de clip van Say You’ll Be There in de Mojave-woestijn in Californië, viel Emma flauw en liep een zonnesteek op.

via GIPHY

8. Het eerste dat Emma kocht van haar verdiende geld, was een huis voor haar moeder.

9. Geri kocht een rode cabrio.

10. Geri kon het niet laten om in de koninklijke billen van prins Charles te knijpen tijdens een ontmoeting. Het werd wereldnieuws.

via GIPHY

11. Mel B stal ooit een wc-rol uit het huis van Nelson Mandela.

12. Geri vertrok in 1998 uit de groep. De overige Spice Girls zijn nooit officieel uit elkaar gegaan, maar stopten ruim zes jaar geleden met optreden.

13. Posh doet niet mee de komende tour. Ze is niet gevraagd omdat ze toch altijd nee zegt.

via GIPHY

Anderen lazen ook: Japanse girlband zingt over bitcoin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden