13 Reasons Why

13 redenen voor seizoen twee van 13 Reasons Why

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het was dé Netflix-hit van vorig jaar: 13 Reasons Why. Een nieuw seizoen kon daarom niet uitblijven en is vanaf vandaag te zien. Dertien redenen waarom de serie weer de moeite waard is.

1. Eindelijk antwoorden

Hannah is en blijft dood maar dat betekent niet dat er geen onbeantwoorde vragen zijn. Want hoe loopt het af met Alex, die ook een zelfmoordpoging deed? En Justin, waar gaat hij naartoe met die tas vol geld en dat pistool? Komen we vast achter.

2. Nieuwe verhalen

Nieuw seizoen, nieuwe verhalen. Waar in het eerste seizoen alles draaide om Hannah Baker, gaat het nu meer over haar vrienden. Al betekent dat niet dat we haar helemaal moeten missen, want: flashbacks.

3. Andere Hannah

Geen 13 Reasons Why dus zonder Hannah Baker. Toch krijgen we volgens Netflix een heel andere kant van haar te zien. Wat bedoelen ze daar nu weer mee?

4. Omgaan met zelfmoord

Het tweede seizoen speelt zich een paar maanden na het overlijden van Hannah af. En dus zien we hoe haar vrienden daarmee dealen en hun leven weer oppakken.

5. Gaat ergens over

Naast zelfmoord, komen er dit seizoen meer heftige onderwerpen aan bod. Verkrachting, mishandeling, bedreiging. Misschien wat veel ellende en daarom ook een 16+ rating maar het gaat wél ergens over …

13 Reasons Why

6. Kritiek, nou en?

De serie kreeg vorig jaar goede reacties maar ook flink wat kritiek. De reden? Het zou kijkers kunnen aanzetten tot zelfmoord. De makers trekken zich daar niet zoveel van aan en behandelen dus weer heftige onderwerpen.

7. Herkenbaar

Hoewel niemand in één leven alle drama’s kan meemaken die voorbijkomen in de serie, gebeurt er altijd wel iets herkenbaars. En het is fijn om te zien hoe anderen omgaan met heftige dingen.

8. Nieuwe verteller

In het eerste seizoen was Hannah de verteller. De tweede reeks volgen we vanuit het perspectief van iemand anders. Wie? Dat is vooraf niet bekendgemaakt maar dat weten we natuurlijk snel genoeg.

9. Veel oude bekenden

Clay Jensen, Tony Padilla, Jessica Davis, Justin Foley, Bryce Walker, Alex Standall, Zach Dempsey, Tyler Down. Onze vrienden uit het eerste seizoen zijn er allemaal weer bij. En ja, Hannah Baker dus ook.

10. Maar ook… nieuwe acteurs

Naast al deze oude bekenden, zie je een boel nieuwe gezichten. In totaal komen er zeven nieuwe personages bij. Altijd leuk!

13 Reasons Why

11. Geen tapes

Geen tapes dit keer. De ouderwetse cassettebandjes zijn vervangen door polaroidfoto’s. Zou de stiekeme fotograaf Tyler daar misschien iets mee te maken hebben?

12. Populair

De serie was vorig jaar hartstikke populair. Dikke kans dat dit seizoen weer gaat scoren. Het is natuurlijk niet zo dat je per se moet kijken wat de rest kijkt, maar als je wilt meepraten…

13. 13 afleveringen

Net als het eerste seizoen zijn er ook nu dertien afleveringen van één uur. Die staan allemaal in één keer online. Dat heb je zo gebingt, toch?

13 Reasons Why: Season 2 | Official Trailer [HD] | Netflix

Anderen lazen ook: 13 Reasons Why in 'real life' of Veelbesproken Netflix-serie 13 Reasons Why krijgt een vervolg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren