davina snelle

17 miljoen mensen: nieuwe hit Snelle & Davina Michelle?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Davina Michelle en rapper Snelle brachten vandaag het nummer 17 Miljoen Mensen uit. Het is een cover van 15 Miljoen Mensen en bedoeld om mensen een muzikaal hart onder de riem steken.

Davina Michelle en Snelle dragen het nummer op aan onder anderen hulpverleners, leraren en vakkenvullers die in deze tijd van coronacrisis extra hard moeten werken. De single komt voort uit een concertreeks waarin de zangeres met verschillende gastartiesten zingt in een leeg Ahoy.

Briljante tekst

'Ik ben ongelofelijk trots op Snelle voor het schrijven van deze briljante tekst en op mijn team voor het helpen realiseren van 17 Miljoen Mensen', zegt Davina Michelle. Bekijk het nummer hieronder:

Davina Michelle & Snelle - 17 Miljoen Mensen (Live @ 538 in Ahoy)

Het origineel

De Nederlandse muziekproducenten Fluitsma & Van Tijn brachten het nummer 15 Miljoen Mensen in 1996 uit. De oorspronkelijke tekst was van reclamemaker Frank Pels en het nummer was dan ook eigenlijk bedoeld voor een reclamespot voor de Postbank. In de video zag je zowel bekende als minder bekende Nederlanders, onder wie Herman Brood en Bettine Vriesekoop.

Mede door de muziek werd het nummer zo'n grote hit. Het verscheen zelfs op single én werd een nummer 1-hit in de Top 40.

Beatrix

Grappig om te weten: de melodie van het nummer werd in 2003 gebruikt in het nummer 5 Jaar (en nog lang niet klaar). En in 2013 voor het lied Koningin van alle mensen ter ere van - toen nog - koningin Beatrix.

Anderen lazen ook: Davina Michelle breekt Spotify-record.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden