ANP

5x Songfestivalgekte na winst Duncan Laurence

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Van baby Duncan tot een Hardstyle-versie van Arcade: het nieuws staat vol met berichten over Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Wij zetten de 5 leukste nieuwtjes voor je op een rij.

1. Eerste baby Duncan geboren

Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther waren zó blij met de winst dat ze hun pasgeboren baby naar Duncan vernoemden. Afgelopen zaterdag werd Hank Duncan Lucas van Dinther geboren, vlak voordat Nederland het Songfestival won. ‘Het begon als geintje, toen ik gekscherend zei: 'Als Duncan het Songfestival wint, moeten we de naam Duncan misschien toch toevoegen', vertelt vader Martijn aan RTL Nieuws. ‘Mijn vrouw vond Duncan een hele stoere naam en goed bij de andere namen passen'.

2. Huldiging in Hellevoetsluis

In Hellevoetsluis zijn ze hartstikke trots. De winnaar van het Songfestival is in hun stad opgegroeid! De burgemeester van Hellevoetsluis, Milène Junius, wil daarom een huldiging voor de zanger organiseren. ‘We willen heel graag weten wanneer Duncan richting Hellevoetsluis komt en we gaan kijken hoe we hem heel warm kunnen verwelkomen’, zei ze tegen RTV Rijnmond.

3. Rotterdam, Amsterdam of Maastricht?

Volgend jaar naar het Songfestival in Ahoy Rotterdam, het Gelredome in Arnhem of de Jaarbeurs in Utrecht? Het zou zomaar kunnen! Veel steden in Nederland willen volgend jaar graag het grote muziekfestijn naar hun stad halen. Uiteindelijk zal de European Broadcasting Union samen met de AVROTROS beslissen welke stad de geluksvogel is.

4. Dubbel platina voor Arcade

Naast de Eurovisie-beker wist Duncan dit weekend ook dubbel platina binnen te slepen met Arcade. Dit goede nieuws hoorde hij tijdens een extra uitzending van talkshow Pauw waar hij bij binnenkomst een staande ovatie kreeg. Duncan zat in de show terwijl hij slechts twee uurtjes had geslapen na zijn overwinning! 

5. Net iets harder...

Vind jij Arcade te rustig? Dan is de nieuwe mix van Mental Theo misschien wat voor jou. De Hardstyle-DJ maakte een harde mix van het rustige Songfestival-nummer. Zou deze versie net zo aanslaan in het buitenland als die van Duncan?

Duncan Laurence - Arcade (Mental Theo Hardstyle RMX)

Anderen lazen ook: Doe de 7Days Eurovisie Songfestival quiz

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren