bram krikke

7 dingen die je nog niet wist over Bram Krikke

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De video van Frikandel Speciaal staat pas kort online en is nu al meer dan 1 miljoen keer bekeken! Een goede reden om 7 dingen die je nog niet wist over de man met de snor op een rijtje te zetten.

Krikke timmert hard aan de weg als radio-dj, maakte flink wat hilarische video’s en had vorig jaar al een megahit te pakken met Potentie (die hij maakte met Sean Demmers en Stefan de Vries). Het lijkt erop dat hij ook dit jaar weer een knaller van een hit te pakken heeft met zijn nieuwe nummer Frikandel Speciaal. Alleen wie is hij toch? Leer meer over de man met de snor door deze zeven weetjes.

1. Bramos met Janssen

Krikke begon zijn carrière met het YouTube-kanaal De Knieperts. Dat deed hij niet alleen, maar samen met collega Robin Janssen. In 2016 startte hij zijn eigen YouTube-kanaal Bramos. Dat kanaal heeft nu 726.000 volgers.

2. Huisje-boompje-beestje in Hilversum

Sinds 2018 zijn Didi Shanna en Bram Krikke een setje. Ze zijn hartstikke gelukkig en wonen inmiddels samen in Hilversum.

3. Kleine Bram, kleine snor

Wist je dat Bram op de basisschool ook al zijn befaamde snor had? Geloof je het niet? Hij deelde er een foto van op zijn Instagram, dus kijk zelf maar. 

View this post on Instagram

20 jaar geleden. Maar welke ben ik? 👀

A post shared by Bram Krikke (@bram.krikke) on

4. Aanstormend talent

Krikke won in 2018 de Marconi Award voor Aanstormend Talent. Deze prijs is een Nederlandse radioprijs die sinds 1996 wordt uitgereikt aan radioprogramma's en radiopresentatoren. De naam van de prijs, Marconi, verwijst naar Guglielmo Marconi, een Italiaans uitvinder en ondernemer die vooral bekend werd door zijn uitvinding van de draadloze telegrafie in 1896.

5. #First

De Nederlandse radio-dj studeerde journalistiek en kreeg al tijdens zijn studie een baan aangeboden bij jongeren-tv-programma #First.

6. Finaleweek

Krikke deed in 2019 mee aan het televisieprogramma De Slimste Mens. Bij zijn vijfde aflevering lag-ie eruit. Omdat hij vier afleveringen op rij de dagwinnaar was maakte hij het tot de finaleweek.

7. Hollandse Rading

Wist je dat Bram zijn leven begon in Weesp, een dorp zo'n twaalf kilometer ten oosten van Amsterdam. Daarna verhuisde hij naar Hollandsche Rading. Waar horen we je denken? Hollandsche Rading is een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht met maar liefst 1590 inwoners.

Wie de video Frikandel Speciaal nog niet heeft gezien, kan hem hieronder bekijken. Wat denk jij: wordt het een carnavalshit? 

Stefan & Sean FT. Bram Krikke - Frikandel Speciaal

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over Steve Jobs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren