geraldine kemper

7 dingen die je nog niet wist over Geraldine Kemper

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Na het vertrek van onder andere Wendy van Dijk en Johnny de Mol heeft RTL een nieuw gezicht gestrikt voor hun zender. Een van dé gezichten van BNNVara - Geraldine Kemper - stapt over naar RTL. Daar zal ze aan de slag gaan met programma's zoals Expeditie Robinson en The Voice of Holland. Een goed moment dus om zeven dingen die je nog niet wist over de presentatrice op een rijtje te zetten.

Kemper verlaat het warme nest waar ze tien jaar geleden is begonnen, maar is klaar voor de overstap. Volgens nieuwe programmadirecteur Peter van der Vorst had RTL de presentatrice al langer op het oog. Hij zegt erover: 'Ze heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een zeer veelzijdig en geliefd presentatrice en programmamaker. Ze is enthousiast, inhoudelijk sterk en niet bang om zichzelf te laten zien.' 

De kans is groot dat ze zelfs nieuwe formats krijgt waarmee ze haar talenten nóg verder kan ontwikkelen. Dat de presentatrice niet bang is om nieuwe dingen te proberen is algemeen bekend, maar wist jij deze zeven dingen al over de presentatrice?

1. Ze stond achter de toonbank in een viswinkel

Geraldine Kemper is opgegroeid in Volendam en woont tegenwoordig in onze hoofdstad, Amsterdam. Tijdens haar studie sportmanagement had ze een bijbaan bij haar oom en tante achter de toonbank van een viswinkel in Almere. Visje, iemand?

2. Ze heeft haar eigen kledinglijn: Oscar & Jane

Sinds 2018 heeft de presentatrice haar eigen kleding lijn: Oscar&Jane. De naam van de kledinglijn is ontstaan uit een samenstelling van namen die een persoonlijke betekenis hebben voor Kemper. Elk seizoen maakt ze een nieuwe (uitgebreide) collectie die stoer, sexy en kleurrijk is.

3. Ze wilde niets liever worden dan presentatrice bij BNN

Ooit was het Geraldine haar droom om vj te worden bij TMF of presentatrice bij BNN te worden. Dat is gelukt. Hoe zou ze deze vraag nu beantwoorden?

4. Ze werd meerdere keren genomineerd voor Televizier-ring

Dat veel mensen vinden dat Geraldine in de wieg is gelegd voor het presenteren blijkt wel uit het feit dat ze meerdere keren werd genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster vrouw: van 2015 tot en met 2018. Helaas won ze hem nog nooit. Chantal Janzen won hem drie keer, een keer ging Eva Jinek met de prijs naar huis. 

5. Ze won zeer overtuigd het programma Sterretje Gezocht

Toen Geraldine Kemper zag dat ze voor het BNN-programma Sterretje Gezocht nieuwe talenten zochten twijfelde ze geen seconde en meldde ze zich meteen aan. In totaal gaven ongeveer achtduizend vrouwen zich hiervoor op. In de finale kreeg ze 60 procent van de jurypunten én 60 procent van de stemmen van het publiek. Een dikke overwinning dus. In de video hieronder zie je hoe ze samen met de andere kandidaten inkopen ging doen op het Waterlooplein. 

Sterretje Gezocht Waterloopleinmarkt (BNN)

6. Ze is het nichtje van oud-professioneel voetballer Kees Kwakman

Ze is het nichtje van voormalig professioneel voetballer Kees Kwakman. Hij speelde van 2004 tot en met 2018 onder andere voor FC Groningen, FC Volendam en NAC Breda. In de zomer van 2018 zette hij een punt achter zijn carrière als voetballer, tegenwoordig is hij vaste analyticus bij Fox Sports Eredivisie. Inmiddels is Geraldine een stuk bekender dan haar oom.

7. Ze heeft - naar eigen zeggen - een dwangneurose

De presentatrice heeft last van een dwangneurose. Waar ze ter wereld ook slaapt, voor ze in haar bed stapt móet ze eerst eronder kijken. Waarom weet ze niet precies, maar waarschijnlijk wil ze zeker weten dat er niemand onder ligt.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je niet wist over John de Mol of 7 dingen die je nog niet wist over Twan Huys.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren