ANP KIPPA

7 dingen die je nog niet wist over Jeangu Macrooy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Vergeet Jordan Roy, want Jeangu Macrooy (26) gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Wist jij dit al over hem?

1. Suriname

Jeangu werd geboren in Suriname. Hij verhuisde in 2014 naar Nederland om zijn muziekcarrière verder te kunnen opbouwen. In Enschede ging de muzikant naar het Conservatorium. Inmiddels is Jeangu twee albums (High On You en Horizon) verder en woont-ie samen met zijn vriend in Amsterdam. 

2. Tweeling

Met zijn tweelingbroer Xillan vormde Jeangu in Suriname de band Between Towers. Nog steeds werken de broers samen. Zo schreef Xillan het nummer Second Hand Lover, dat gaat over de reis die je maakt net nadat een relatie op de klippen loopt.

Jeangu Macrooy feat. Xillan - Second Hand Lover (Live Acoustic)

3. Uit de kast

Wat-ie in Suriname niet kon, deed-ie in Nederland wel: uit de kast komen. 'Toen ik een halfjaar later terugkwam in Nederland (Jeangu was voor zijn verhuizing al een keer in Nederland, red.), was ik uit de kast met mijn eerste voet die ik buiten het vliegtuig uit Paramaribo zette', vertelde hij aan het Parool.

4. Game of Thrones

Zijn eerste single Gold ging als een speer. Hij zong het nummer bij De Wereld Draait Door - waar hij daarna nog vaker te gast was - en het werd gebruikt in een reclame voor de hitserie Game of Thrones.

5. Judas

In 2018 maakte het grote publiek kennis met Jeangu als Judas in The Passion. De soulzanger zong daar onder andere het nummer Ik Leef Mijn Eigen Leven (zie hieronder). Hij werd eerst gevraagd voor een andere rol, maar gaf zelf aan dat-ie liever de rol van verrader wilde vertolken. 'Ik vind het een van de meest intrigerende personages uit het verhaal. Gelukkig kreeg ik de rol', zei hij daarover tegen Metro.

Jeangu Macrooy - Ik Leef Mijn Eigen Leven - RTL LATE NIGHT

6. Gevangenis

Naast theater- en concertzalen, heeft de zanger ook op een minder doorsnee plek opgetreden. Zo zong-ie in 2018 voor gedetineerden van een gevangenis in Krimpen aan de IJssel. 'Als je uit de gevangenis komt, voelt het niet meteen alsof je erbij hoort. Muziek heeft deze kracht wel, het verbroedert, en dat wil ik graag overbrengen', zei hij daar destijds over.

7. Songfestival

Begin van de week leek het al duidelijk. Maar ken je dat verhaal over ene Jordan Roy die naar het Songfestival zou gaan? Precies, die ging niet... Donderdag kwam de geruchtenmolen opnieuw flink op gang. Sommigen wisten het zeker: Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen in Rotterdam. Tot vrijdagmiddag hield zowel de zanger zelf als AVROTROS de lippen stijf op elkaar. Maar the word is out. 'Het is een droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen', reageert Jeangu.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over Jordan Roy.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden