jeroen pauw

7 dingen die je nog niet wist over Jeroen Pauw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Vanaf oktober 1989 is Jeroen Pauw een vast gezicht op de Nederlandse televisie. Presenteerde hij vroeger dagelijks het RTL Nieuws, sinds 2014 was zijn late avondprogramma Pauw vaste prik op NPO1. Na vijf jaar gaat hij daarmee stoppen, laat-ie op Instagram laten weten. Een goed moment om zeven dingen die je (waarschijnlijk) nog niet wist over de presentator op een rijtje te zetten.

1. Zijn volledige naam

We kennen hem allemaal als Jeroen Pauw, maar wist je dat zijn volledige naam Hendrik Jan Jeroen Pauw is.

2. Weggestuurd van school

Pauw was niet echt het lieverdje van de klas, of de school zelfs. Tijdens zijn jeugd werd hij namelijk van verschillende middelbare scholen af gestuurd.

3. Nederland Helpt Haïti

In 2010 presenteerde Jeroen samen met Beau van Erven Dorens en Linda de Mol de televisieactie Nederland Helpt Haïti. Daarbij werd zo'n 111 miljoen euro opgehaald voor Haïti. Dat land werd een week daarvoor getroffen door een zware aardbeving. Een jaar later ging Pauw zelf naar Haïti om te zien wat er met het opgehaalde geld gebeurd was.

4. Scherpe interviewer

Voor RTL 4 presenteerde Pauw de programma's Studio Rembrandt en Kwestie van kiezen. In die laatste kreeg een belangrijke hoofdgast verschillende dilemma's voorgelegd. Door zijn manier van vragen stellen werd Pauw als een scherpe interviewer. Hij kreeg voor Kwestie van Kiezen een Gouden Beeld in 1999.

5. Litteken

Waar komt Pauws litteken in zijn nek vandaan? Het litteken heet een tracheotomie en liep de presentator op toen hij twee jaar oud was. In het Rooms-Katholieke Ziekenhuis werd de 2-jarige Jeroen geopereerd. In de voorkant van zijn luchtpijp werd een opening gemaakt zodat er ontstekingen uit gehaald konden worden. 'Later heb ik hier een stokje gekregen en kon ik mijn moeder aan de telefoon zeggen dat het allemaal weer goed ging', vertelde hij tijdens een uitzending van zijn talkshow Pauw.

6. Ex-vriendinnen

De presentator heeft heel wat liefjes gehad. In oktober 2011 gaf hij in het programma Kwestie van Kiezen toe dat hij met meer dan 200 vrouwen de lakens had gedeeld. Onder anderen Loretta Schrijver, Sophie Hilbrand, Manuëla Kemp en Daphne Bunskoek behoren tot zijn ex-geliefden.

7. De koning en koningin

Jeroen Pauw heeft een heleboel bekende mensen geïnterviewd. Maar het aller-liefste zou hij koning Willem-Alexander en koningin Maxima een keer aan de tand willen voelen. Maxima sprak hij ooit in het programma NOVA, maar toen was ze nog prinses. Het stel staat daarom hoog op zijn verlanglijstje. 

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over Jesse Klaver.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren