jordan roy

7 dingen die je nog niet wist over Jordan Roy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De geruchtenmachine over wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival draait volop. Zanger Jordan Roy wordt door verschillende media genoemd. Wist jij dit al over de Nederlandse zanger?

1. Van Toornburg

De artiest komt uit Rotterdam en werd geboren als Jordy van Toornburg. Bij het grote publiek werd - en is - hij bekend als Jordan Roy. Onder deze naam deed hij mee aan programma’s zoals X-Factor en The Voice of Holland.

2. Muzikaal gezin

Jordy groeide op in een muzikaal gezin. Zijn vader speelde gitaar en zijn moeder zong. Ook zijn broers waren veel met muziek bezig. Zo drumde zijn oudste broer en speelde zijn jongste broer gitaar. Als middelste kind was Jordan druk met zingen én piano spelen. Zijn ouders namen de drie broers iedere zondag mee naar de kerk. Dat is waar zijn liefde voor meerstemmige muziek, harmonieën en black gospel is onstaan, zo schrijft-ie op zijn site.

3. Eerste bekendheid

Tijdens al zijn opleidingen was Jordan Roy al actief als solo artiest, backing vocalsit en vocal coach. Zijn eerste bekendheid kreeg-ie toen hi de popgroep Adlicious oprichtte. Dit deed hij samen met twee vriendinnen: Shirley Spoor en Laise Sanches.

jordan roy

4. Afgestudeerd

Zijn liefde voor muziek ontwikkelde de zanger op de havo-opleiding voor Muziek en Dans. Nadat hij zijn diploma haalde studeerde hij verder aan het Conservatorium in Rotterdam waar hij in 2011 afstudeerde met een 9.5! 

5. Samenwerkingen

Vorig jaar was de zanger te zien in een muzikaal eerbetoon aan George Michael. Hij werkte al eerder met artiesten zoals Waylon, Ilse de Lange en Alain Clark samen.

6. Zangschool

Eén van zijn dromen was om een eigen zangschool te beginnen. Door het succes van Adlicious heeft hij daar een tijdje mee gewacht, maar in 2015 richtte hij dan toch zijn zangschool op. Inmiddels geeft hij verschillende groepslessen op diverse niveau’s en privélessen. In zijn lessen draait het om plezier, groei, positiviteit en support naar elkaar.

7. Zangcoach

In september 2018 was Roy één van de zangcoaches voor de kandidaten in het RTL 4-programma The Talent Project.

Anderen lazen ook: Songfestival volgend jaar in... Rotterdam of: Ja, douze points! Duncan wint het Songfestival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren