matthijs van nieuwkerk

7 dingen die je nog niet wist over Matthijs van Nieuwkerk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Na vijftien jaar vindt Matthijs van Nieuwkerk het mooi geweest: hij stopt met De Wereld Draait Door. Zeven dingen die je nog niet wist over de presentator.

1. Van onafgeronde studie tot hoofdredacteur

Van Nieuwkerk begint met Nederlands studeren aan de Universiteit van Amsterdam, maar hij maakt zijn studie nooit af. Via een jeugdvriend belandt-ie bij de Nederlandse krant Het Parool waar hij grote sportinterviews doet. Later wordt hij hoofdredacteur van de krant en besluit in 1996 dat de - toen nog landelijke krant - zich weer volledig zou gaan richten op Amsterdam. Iets waar de presentator om geroemd werd (en wordt).

2. Liefde voor voetbal

De presentator richtte in 1994 het voetbaltijdschrift Hard gras op. Nog altijd is-ie verantwoordelijk voor de hoofdredactie, dat doet hij niet alleen maar samen met Spaan en Hugo Borst. In zijn vrije tijd voetbalt hij bij voetbalvereniging Buitenveldert. Verder deed hij in zijn vrije tijd onder andere aan judo, volleybal, honkbal en cricket.

3. Winnaar van de zilveren Nipkowschijf

In 2003 presenteert Van Nieuwkerk samen met Wilfried de Jong het tv-sportprogramma Holland Sport. Dat doen ze met succes want het programma wint in 2005 de Zilveren Nipkowschijf (Nederlandse televisieprijs vernoemd naar Paul Nipkow, die wordt gezien als uitvinder van de tv, red).

4. Voorloper van De Wereld Draait Door

Samen met Hadassah de Boer maakt Van Nieuwkerk in 2004 TV3. Dit programma werd gezien als de voorloper van De Wereld Draait Door. Het programma was live, ging over cultuur en media en duurde zo'n dertig minuten. In 2005 moet het plaats maken voor DWDD.

5. Wel genomineerd, maar nooit gewonnen 

De presentator werd in 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012 genomineerd voor de Zilveren Televizier-ster. Hij heeft hem echter nog nooit gewonnen. Wel won hij in 2007 met De Wereld Draait Door de Gouden Televizier-Ring.

matthijs van nieuwkerk

6. Meest stijlvolle, coole, creatieve...

Van Nieuwkerk won in 2009 de Greatest Man Award van het tijdschrift JFK. Die prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de 'meest stijlvolle, coole, creatieve, avontuurlijke, non-conformistische man met gevoel voor humor, lef en ruggengraat'.

7. Meer dan een presentator

Naast zijn carrière als presentator heeft-ie ook wat acteerwerk gedaan. Zo speelde hij de journalist Johan Vermeer in de aflevering van Baantjer De Cock en de man die weg wilde. Was-ie met Jeroen Pauw en Paul Witteman te zien in de film Vox populi en hij speelde zichzelf in seizoen 1, aflevering 5 van De Luizenmoeder.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over Bram Krikke.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden