twan huys rtl late night

7 dingen die je nog niet wist over Twan Huys

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Vandaag is na een lange tijd slechte kijkcijfers bekend gemaakt dat Twan Huys per direct stopt bij RTL Late Night, dat eerst door Humberto Tan werd gepresenteerd. Vanavond is ook meteen de allerlaatste uitzending. Wie is Twan Huys eigenlijk? Wist jij deze zeven dingen al van hem?

1. Twan Huys was een bange student

Ondanks het feit dat Twan Huys nu een steengoede journalist is, was hij vroeger een ontzettend bange student. Hij studeerde journalistiek op de Academie voor de Journalistiek in Tilburg, maar hij durfde nooit vragen te stellen aan belangrijke journalisten die dan gastcolleges kwamen geven. Dat zegt zijn oud-docent in een interview tegen de Volkskrant.

2. Twan Huys heeft in Amerika gewoond

Toen Twan officieel journalist was werd hij op pad gestuurd naar Amerika, om daar als correspondent te werken in New York. Een maand voordat hij ging ontmoette hij zijn vrouw, de Britse Cheryl. Zij is meteen met Twan mee verhuisd naar Amerika. Als dat geen liefde is dan weten wij het ook niet meer! Ze hebben er uiteindelijk zeven jaar lang gewoond, voordat ze terug moesten naar Nederland, er zou namelijk een nieuwe correspondent komen die Twan ging vervangen.

3. Twan Huys heeft twee keer de marathon gelopen

Allebei de keren deed hij dat in New York. De eerste keer was in 2013, daarna deed hij het in 2015. Hij noemt het een spectaculair hoogtepunt in zijn sportieve leven. De tweede keer ging helaas niet zoals hij had gewild: hij wilde onder de vier uur rennen, maar deed er helaas een half uurtje langer over: vier uur was toch iets te hoog gegrepen. Maar dat vinden wij nog steeds heel knap: Go Twan!

4. Twan Huys heeft Bill en Hillary Clinton gesproken

Voor zijn boek De Clintons heeft Huys vrienden, collega’s en kennissen van het echtpaar geïnterviewd, maar natuurlijk ook Bill en Hillary zelf. Dit is natuurlijk heel bijzonder: Bill Clinton is ex-president van Amerika en Hillary Clinton nam het op tegen zowel ex-president Barack Obama als president Donald Trump.

5. Twan Huys heeft héél veel belangrijke mensen geïnterviewd

Voor het prorgramma College Tour, waarin Huys bekende mensen interviewde en studenten de kans gaf om ook hun vragen te stellen, zijn veel grote namen langsgekomen. Zijn eerste gast was topmodel Doutzen Kroes, maar ook de Dalai Lama, Ali B en Robbie Williams zijn langsgekomen. Maar ook Willem Holleeder is langs geweest, hier kreeg de presentator overigens wel veel kritiek op. Er werd gezegd dat hij niet kritisch genoeg was tijdens het interview.

6. Twan Huys heeft maar liefst zes boeken geschreven

Dat zijn er heel wat. Hij schreef onder andere over zijn leven in New York, over wat het betekent om gelukkig te zijn en over de politiek. Hij is dus druk bezig geweest. Misschien gaat hij er nu wel weer eentje schrijven!

7. Twan Huys heeft een Sonja Barend Award

In 2011 won de presentator de Sonja Barend Award, dat is een prijs voor het beste televisie-interview van dat jaar. Hij won die prijs voor zijn interview met Thom Karremans, ex-luitenant-kolonel van Dutchbat.

Anderen lazen ook: 7 dingen die in 2019 zeker gaan gebeuren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren