EPA

7x baantjes van celebrity's voordat ze beroemd werden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Pizzabezorger, postbode of vakkenvuller: iedereen heeft ooit een (gênant) eerste baantje gehad. Zelfs beroemde sterren als Beyoncé en Barack Obama! En die waren lang niet zo luxueus als het leventje dat ze nu leiden. Zeven baantjes die sterren hadden voordat ze beroemd werden:

1. Miley Cyrus raapte ondergoed op bij concerten

Voordat Miley Cyrus doorbrak met de serie Hannah Montana werkte de zangeres voor Billy Ray Cyrus, haar vader én een bekende Amerikaanse zanger. Miley ging met hem mee op tournee om na de show bh’s en ondergoed, gegooid door fans, te verzamelen. De kleine Miley kreeg hier in totaal tien dollar voor. Jakkie!

ANP

2. Barack Obama schepte ijsjes

Wilt u een hoorntje of een bakje? Deze zin kan Barack Obama vast en zeker dromen. De Amerikaanse oud-president werkte voor zijn politieke carrière namelijk als ijsverkoper bij Baskin Robbins, een mierzoete Amerikaase ijssalon die sinds kort ook in Utrecht zit. Zo zie je maar weer: iedereen moet onderaan de ladder beginnen, zelfs presidenten!

ANP

3. Beyoncé veegde haren in een kapsalon

Beyoncé is altijd eerlijk geweest over haar verleden, zo ook over haar bijbaantjes. In haar documentaire Life is But a Dream vertelt de zangeres openhartig over haar eerste baantje waarbij ze haren opveegde in de kapsalon van haar moeder. Niet heel glamorous dus! Overigens is het eerste baantje van haar man Jay-Z dat ook niet… hij was drugsdealer voordat hij doorbrak als rapper.

ANP

4. Brad Pitt liep op straat verkleed als een… kip

Veel mensen schamen zich voor hun allereerste baantje: vaak volledig onterecht, maar niet voor Brad Pitt. De acteur moest tijdens zijn eerste baantje bij kip-restaurant El Pollo Loco verkleed als kip over straat! Hij kon hier wel vast oefenen met het spelen van verschillende karakters.. en dieren. Tok tok!

ANP

5. Channing Tatum was een stripper

Wie de film Magic Mike heeft gezien weet dat Channing Tatum zeer sensueel kan dansen. En nee, dat leerde hij niet pas op de filmset. Hij begon namelijk al met strippen op zijn negentiende! Nadat de acteur gestopt was met zijn studie bracht hij met strippen brood op de plank. En die dansmoves brengen inmiddels nog steeds geld in het laatje…

ANP

6. Calvin Harris werkte in een visfabriek

Calvin Harris heeft niet altijd een luxe jetset-leventje gehad. Tijdens zijn jeugd in Schotland moest hij zijn geld verdienen door te werken in een visfabriek. Toen hij een aantal jaar later te horen kreeg dat de visfabriek moest sluiten en de 450 werknemers hun baan zouden verliezen schreef de wereldberoemde DJ een brief aan de directeur. Hij wilde er alles aan doen om de sluiting te voorkomen. Hij is zijn allereerste baantje dus zeker niet vergeten. 

ANP

7. Meghan Markle kalligrafeerde uitnodigingen

Meghan Markle werd (helaas) niet als prinses geboren. Voordat ze prins Harry trouwde was ze natuurlijk al een wereldberoemde actrice, maar ver daarvoor had ze nog een ander baantje. Meghan kon heel krullig en mooi schrijven en was daardoor professioneel kalligrafeerder. Ze schreef zelfs de uitnodigingen voor de bruiloft van Robin Thicke!

ANP

Anderen lazen ook: 7x verborgen (gekke) talenten van celebrity's

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren