Protest actrices rode loper Cannes

Actrices protesteren op rode loper in Cannes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Mannen krijgen in de filmwereld meer kansen dan vrouwen. Als protest daartegen stonden gisteren 82 actrices en regisseurs op de rode loper van het filmfestival in de Franse stad Cannes.

Het aantal van 82 vrouwen was een symbool, want tijdens de 71 keer dat het beroemde Franse filmfestival was gehouden, waren maar 82 films van vrouwelijke filmmakers vertoond. De vrouwen vonden dat niet eerlijk. Om het verschil aan te geven: meer dan 1.600 van de films die op dit filmfestival draaiden, waren door mannen gemaakt.

#MeToo

De filmwereld stond het afgelopen jaar al flink op zijn kop door het nieuws over seksueel intimiderend gedrag van producent Harvey Weinstein en andere bekende mannen uit de filmbusiness. Via #MeToo deelden veel vrouwen hun ervaringen met seksueel geweld.

Trappen

Cate Blanchett, één van de actrices die door Weinstein werden bedreigd of aangerand, zei gisteren in Cannes: 'Als vrouwen hebben we allemaal met onze eigen unieke uitdaging te maken, maar hier op deze trappen staan we samen als een symbool voor onze vastberadenheid en verbondenheid aan vooruitgang'.

Hollywood Reporter 1526294637

 

Anderen lazen ook: Seksuele intimidatie: wat te doen als het jou overkomt?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren