Brooke Amelia Peterson

Apple ontslaat techneut na YouTube-filmpje dochter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Wat een onschuldige video had moeten worden, resulteerde in het ontslag van haar vader. Het overkwam de Amerikaanse Brooke Amelia Peterson.

Peterson nam in de kantine van Apple een video op over de iPhone X. Het toestel was van haar vader die meewerkte aan het ontwikkelen van de telefoon. In het YouTube-filmpje liet Peterson enkele nieuwe functies van de nieuwe smartphone zien. De video ging al snel viral over de hele wereld.

Ontslag

Door het filmpje had gevoelige informatie kunnen uitlekken zegt Apple. Het bedrijf vroeg haar de video onmiddellijk te verwijderen. In een nieuwe video vertelt Peterson dat haar vader is ontslagen door het incident. Werknemers van Apple mogen producten die nog niet zijn uitgebracht niet op beeld verspreiden, zo staat in de regels van het bedrijf. Ook had Peterson niet mogen filmen op het terrein van Apple.

Regels overtreden

‘Uiteindelijk maakt het niet uit of je een goed persoon bent’, zegt Peterson in de video. ‘Als je de regels overtreedt bij Apple wordt dat niet getolereerd.’

Om welke video het gaat? Dat zie je hieronder: 

MY IPHONE X VIDEO WENT VIRAL

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens 5x bizar dure telefoons waar de iPhone X bij verbleekt of Hoera, de iPhone bestaat 10 jaar!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren