bierdouche

Artiesten willen geen bierdouches meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Met geld smijten, daar houden rappers wel van. Maar van met bier smijten? Daar moeten ze niets hebben. Zo verliet rapper Boef afgelopen weekend na vijf minuten het podium in het Brabantse Geffen omdat er een beker bier het podium op was geslingerd. Pech voor de fans. De rapper zelf had zijn geld al verdiend. Steeds meer artiesten laten namelijk in hun contract zetten dat ze zonder geldverlies van het podium mogen lopen na een bierdouche. 

Scroll naar beneden voor de video van Boef. 

Rapper Boef ended his performance after 5 minutes, because someone threw beer on him

Plakkerig

Iedereen die weleens naar een concert of festival gaat kent het gevoel: nat en plakkerig haar van het bier. Veel artiesten kennen het ook. Steeds vaker laten ze in hun contract zetten dat ze het podium af mogen lopen én het geld mogen houden, als ze worden belaagd door biergooiers. 

Jacin Trill

Niet iedereen loopt trouwens meteen weg. Opkomend rapper Jacin Trill vertelt aan NOS Stories: 'Natuurlijk heb ik dat in mijn contract gezet, maar ik geef ze wel altijd een kans. Eén iemand gooit een biertje en dan wil je 90% fans achterlaten? Nee man.'

BLØF

Paskal Jakobsen, zanger van BLØF, zegt nooit te zullen stoppen met optreden na een bierdouche: 'Al staat de helft van het publiek met z'n rug naar je toe. Je bent betaald, dus je moet spelen.' Toch ergert ook Paskal zich weleens aan de bierregens: 'Als ik in een ballad mezelf blootgeef en met mijn ogen dicht sta te zingen, dan vind ik het ongepast als ik hem vol in mijn gezicht krijg.'

Apparatuur

Naast dat artiesten bierdouches vervelend vinden, kan de apparatuur van bier kapot gaan. Het gebeurde bij een optreden van SBMG. Een biertje zorgde er daar voor dat de rappers er al na vijf minuten mee stopten en dat de mengtafel het begaf. De club heeft een nieuwe moeten kopen ter waarde van 2.400 euro. 

Traditie

Op het Eurosonic/Noorderslag, het evenement waar de Popprijs elk jaar wordt uitgereikt, was de bierdouche een tijdlang traditie (foto). De winnaar kreeg er standaard eentje als 'beloning'. In 2015 werd Giel Beelen hier boos om: 'Het feit dat de jury niet eens meer op het podium durft te komen en dat hier allemaal instrumenten staan waar plastic overheen zit, omdat een stelletje onbeschofte gasten met bier wil gooien...' Het jaar daarop werd de traditie verboden.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7x Lil' Kleine: van frietbakker tot jurylid.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren